Derbyseger och serieseger!

Ikväll gästade formstarka Kalix HC oss i Björknäshallen. Inför matchen hade de vunnit sju raka matcher – en segersvit som vi satte stopp för ikväll

Den första perioden var jämn. Vi hade ett litet spelövertag men fick inte till den där sista touchen för att överlista Carlsson i bortamålet. Närmast var Albin Thyni Johansson med en ramträff, men den första perioden slutade mållös. I den fjärde spelminuten i den andra perioden satt till slut 1-0 genom Sebastian Huczkowski, fint framspelad av Marcus Sandström.

Det var en match som präglades av många utvisningsminutrar. Kalix fick chansen att spela 5 mot 3 i den andra perioden och gjorde där inget misstag. Johan Pettersson pricksköt in både 1-1 och 1-2 i den spelformen, som också var resultatet efter två spelade perioder.

Vi kom ut starkt i den tredje perioden. Innan matchuret hade räknat upp till 5 minuter så hade vi gjort både 2-2, 3-2 och 4-2. Kvitteringsmålet blev till i powerplay där Sebastian Kaijser listigt vallade in pucken i nät via bortamålvakten. Det tredje målet satte Johan Höglund efter en mycket fin passning av Joey Dudek. När Kristoff Kontos bombade in 4-2-målet så punkterade han inte bara matchen, han gjorde även Bodens 100e mål denna grundserie. Sebastian Kaijser satte sedan 5-2 i öppen kasse, utan assist.

– Jag är jättestolt givetvis. Jag tycker att vi genomför en jättebra match, sammanfattar Robert “Nobbe” Nordberg i presskonferensen (länk).

Kvällens matchsponsor Bodens Energi utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #4 Johan Höglund och Kalix #10 Johan Pettersson. Foto: Mats Engfors/Fotographic

I och med dagens seger så står det nu klart att vi står som seriesegrare i HockeyEttan Norra för första gången. Trots att det är en match kvar att spela. Den sista matchen spelas nämligen på lördag då vi tar emot SK Lejon med nedsläpp kl 15.00.

Stort tack till alla företag och privatpersoner som var med och bidrog i Webbutmaningen och därmed bjöd på kvällens fria webbsändning – ni är fantastiska!

Boden Hockey – Kalix HC 5-2
(0-0, 1-2, 4-0)
1-0 23.27 Sebastian Huczkowski (Marcus Sandström, Viktor Sandberg)
1-1 28.12 Johan Pettersson (Deivids Sarkanis) PP2
1-2 30.07 Johan Pettersson (Oscar Tellström, William Halldén) PP2
2-2 41.57 Sebastian Kaijser (Sebastian Harila, Viktor Sandberg) PP1
3-2 44.04 Johan Höglund (Joey Dudek, Antti Kauppila)
4-2 44.54 Kristoff Kontos (Jake Bolton, Pontus Johansson)