Derbyseger, igen!

Idag spelades äntligen hemmapremiären av AllEttan Norra i Björknäshallen. Boden Hockey tog som bekant emot Kalix HC i ett returmöte, där den första drabbningen spelades i Part Arena i fredags, som Boden gick segrande ur med 4-1.

Dagens match började även den i ett rasande tempo. Bodens första riktiga målchans kom efter 4 spelade minuter, när Alfons Nordberg blev frispelad, men han lyckades inte överlista Gustav Griborn i kalixkassen. Tiden 4.45 väntade sedan dagens första powerplay, för Boden. Christian Nyman dominerar i tekningscirkeln och vinner tekning efter tekning. Tiden 6.18 sitter pucken i Kalixkassen för första gången denna afton, efter fint spel av Max Pålholm som hittar fram till Per Ledin framför mål. Där tar Sebastian Harila reda på returen och trycker dit pucken!

Tiden 8.55 var det sedan dags för Kalix första spel i numerärt överläge i matchen, vilket leder fram till ett jätteläge med 2 sekunder kvar i spelformen, men Oskar Sehlstedt och Bodenförsvaret reder ut det. Ca 2 minuter senare är det dags för powerplay igen, även denna gång för Kalix. Då blir det kvitterat till 1-1 när Kalix Johan Pettersson kliver in i banan och hittar nätmaskorna.

Tiden 17.37 hittar sedan Per Ledin snyggt fram till Jesper Ylivainio mitt i banan. Jesper är snabbare än sin försvarare, tar sig fri och överlistar snyggt Gustav Griborn i Kalixmålet. Boden var återigen i ledning! Denna gång med 2-1. Det fanns i slutskedet av perioden även bud på fler Boden-mål, bland annat genom en jättechans för Max Pålholm, men lagen går till periodvila med ställningen 2-1 på resultattavlan till hemmalaget.

Boden etablerar tidigt tryck i Kalix försvarszon under den andra perioden, men tiden 3.57 bryts det mönstret av en Bodenutvisning. I det numerära överläget för bortalaget, lyckas de komma 2 mot 0 i en något konstig situation, efter att Bodenspelarna misslyckats med en rensning, men Oskar Sehlstedt räddar Boden ur den situationen. Med 8 sekunder kvar av utvisningen sätter dock Sebastian Hansson kvitteringspucken.

Boden trampar direkt upp farten och tiden 8.13 väntar Bodens andra powerplay för dagen. Det är nära direkt, det är nära igen, och Boden etablerar ett ordentligt tryck mot Kalixkassen. Först efter 1 minut och 40 sekunder i spelformen lyckas Kalix för första gången få ut pucken ur zon.

Kalix blev i slutskedet av perioden pressade till att ta 2 utvisningar tätt efter varandra. Under det andra numerära överläget får vi se riktigt hockeygodis när Tommy Wargh slår ett krosspass genom boxen fram till Max Pålholm vid den vänstra stolpen. Han hittar i sin tur Viktor Sandberg vid den högra stolpen, som klipper in pucken i princip i tom bur! Med 8 sekunder kvar av perioden var alltså Boden återigen i förarsätet, denna gång med 3-2 på resultattavlan. Perioden får summeras som fartfylld och något svängig, men med skottstatistiken 17-5 till hemmalaget.

Tredje perioden var ett ställningskrig med mycket känslor och ett högdramatiskt slutskede på matchen! Tiden 18.41, med 1 minut och 19 sekunder kvar av perioden, skjuter Kalix ett skott i ribban som sedan letar sig ut över plexiglaset. Vid avblåsningen så väljer Kalix att ta Time Out och plocka ut målvakten för att spela 6 mot 5.

Ingen mindre än Per Ledin bryter ett pass och får ut pucken ur zon. I sekvensen efteråt drar han även med sig en utvisning, och pucken skulle alltså släppas i offensiv zon, i numerärt överläge för Boden och med 18 sekunder kvar att spela. Kalix vinner den tekningen. I Bodens försök att stoppa uppspelet åker Per Ledin istället ut och med 4 sekunder kvar att spela ska pucken släppas i Bodens försvarszon. Boden reder ut det och tar återigen en derbyseger, denna gång inför fantastiska 1538 personer på läktaren!

Minst sagt en smakstart på AllEttan – det första steget i kvalet mot Allsvenskan – med 6 poäng inkasserade, av 6 möjliga.

Kvällens matchsponsor Wiksténs Fastigheter delade ut pris till bästa spelare i vardera lag. Här med Bodens #35 Oskar Sehlstedt.

Publik: 1538 personer

Nästa hemmamatch spelas lördag 12 januari, när Väsby IK HK gästar Björknäshallen!
Innan dess åker Boden Hockey på bortaturne helgen 5-6 januari, för att ta sig an Köping HC och Borlänge HF.

Förutom vinst kan Boden Hockey glädjande även presentera ett nyförvärv!