Derbyseger!

Idag mötte vi Piteå HC för första gången den här grundserien

Vi radade upp heta målchanser redan i inledningen, bland annat genom Pontus Johansson och Christian Nyman, Linus Hedman och Fabian Nilsson. Men det var Piteå som tog ledningen när Ludvig Warg sköt in Jesper Ylivainios ribbretur.

Piteås Magnus Isaksson åkte ut för hög klubba i tekningen där efter och vi fick således spela matchens första powerplay. Vi prövade Westermark hårt men han fredade sitt mål. Just efter att vi blivit fulltaliga så var det vår tur att besöka botbänken men vi spelade bra boxplay hela matchen och Piteå fick aldrig möjligheten att visa upp sitt vassa powerplay.

Inför matchen hade vår Max Wahlgren fått tippa vår första målskytt.
“Jag säger mig själv”, svarade han med ett leende.
Mycket riktigt, så blev det. Han skapade sig själv ett friläge, visade upp bländande skridskoåkning när han åkte mellan och ifrån de båda Piteåbackarna och sedan mycket kyligt la in 1-1 mellan benen på Westermark i hemmakassen.

Vi fick en smakstart på den andra perioden när vi gjorde 1-2 redan efter 1 minut och 6 sekunder. Robin Liljekvist sköt och Viktor “Ville” Sandberg styrde in pucken i nät.

Piteå fick spela med en man mer i hela 6 minuter i den andra perioden men vi spelade uppoffrande, täckte skott, bröt passningar, rensade och hade Carl Hjälm som mur i buren. I spel 5 mot 5 var det vi som var spelförande, men även Westermark stod för några fina räddningar.

Vi fortsatte bita oss fast i Piteå försvarszon i den tredje perioden och fick tiden 10.37 utdelning. Fabian Nilsson stod för en fräck soloprestation när han snurrade frisk i anfallszonen, kom runt målburen med ryggen mot målet, vände om och dammade helt sonika in 1-3.

Vi kontrollerade sedan ställningen och tog hand om samtliga 3 poäng.

På fredag väntar nästa derby. Då gästar Kalix HC oss i vår hemmaborg.