Derbyseger!

Derbyseger!

Ikväll spelades sista träningsmatchen på hemmaplan innan serien drar igång nästa söndag. Kvällens motstånd var Kalix HC.

I första perioden fick båda lagen prova på spel i numerärt överläge en del. Där var vi starkast och stod för 3 fullträffar medan Kalix hittade nät 1 gång. Första målet blev till när drygt fyra minuter hade gått. Max Pålholm hittade fram till Sebastian Huczkowski som var på riktigt målhumör. Han var starkast framför kassen och tryckte in ledningspucken.

Ledningen utökades några minuter senare när Per Savilahti-Nagander avlossade skott. Snabbast på returen var Huczkowski som la över pucken till Anton Toolanen som inte gjorde några misstag och såg till att pucken hamnade i nät.

3-0 kom till när Savilahti-Nagander återigen sköt. Denna gång styrde Huczkowski in pucken bakom Jacob Karlsson i bortakassen. Innan periodvilan hann Kalix reducera till 3-1 genom Nicholas Nuuttila.

I andra perioden var det vi som tog tag i taktpinnen och Per Savilahti-Nagander fullständigt bombande in 4-1 från offensiv blålinje. Det fanns bud på fler mål. Bland annat var Max Pålholm, Christian Pettersson och Oliver Schack-Blomstedt nära på att hänga dit pucken varsin gång. Istället lyckades Kalix reducera till 4-2 och sedermera också 4-3 innan den andra perioden var slut och det var åter nerv i matchen.

I tredje perioden var det mest Boden och det får alltså ses som rättvist när Huczkowski snärtade dit 5-3, denna gång bakom Gustav Griborn, då Kalix hade valt att byta målvakt. I spel 4 mot 4 var det riktigt nära 6-3 när Schack-Blomstedt riktigt snyggt gjorde en passfint som Kalixmålvakten köpte med hull och hår, men pucken letade sig just utanför. 6-3 kom istället när Toolanen starkt tar hand om sin egen retur och domaren fick signalera mål för sista gången denna afton.

Saknades idag gjorde Tommy Wargh, Marcus Sandström, Johan Ceder, Henri Tamminen och Petter Sundqvist. Men kul att se juniorerna Calle Behm, Erik Larsson, Oliver Sundström och Filip Lundqvist i Boden- och A-lagströjan.

Boden Hockey – Kalix HC 6-3
(3-1, 1-2, 2-0)