Delmål ett, seger – CHECK

– Det blev en skön seger och det är det som räknas, säger Wille Åström, Boden Hockey.

Boden Hockey tog ikväll emot Kalix Hockey för den första kvartsfinalmatchen, och det blev en bra hockeymatch som publiken bjöds på.

Hemmalaget Boden Hockey trampade på gasen direkt även om hemmapubliken höll på att sätta kaffet i vrångstrupen tämligen omgående. Gästerna från Kalix vaskade fram två riktigt bra chanser, men Hugo Haas visade prov på hans duktighet och redde ut dessa lägen.

Joel Wahlgren inledde målskyttet för kvällen efter drygt sju minuters spel, tjusigt framspelad av Emil Lindblom och Christian Nyman.

Efter målet fortsatte Boden att dominera spelet, men Kalix spelade bra försvarsspel och lyckades trycka ut hemmalaget ut mot sargerna. Boden skjuter fortfarande alldeles för lite, de håller alldeles för mycket i pucken och letar många gånger hellre ett pass än att ta ett avslut. Vad gäller mål, så är kvantitet viktigare än kvalitet.

Nåväl, Boden kunde gå till pausvila med en uddamålsledning.

I den andra perioden lyfte gästerna Kalix Hockey upp spelet betydligt och jämnade ut spelet, detta även om det var Boden som ökade på till 2–0 efter knappa fyra minuter genom Nils Thomasson.

Kalix trummade på för en reducering och laget fick ett bra läge till detta när Fabian Nilsson fick en tvåa för tripping. Boden lyckades klara av spelet i numerärt överläge med minsta möjliga marginal, för bara tre sekunder efter det att laget blivit fulltaligt klev Linus Håkansson i Kalixtröjan fram och petade in reduceringspucken.

Mittenperioden präglades annars av mycket bök och stök och det stångades mycket vid sargerna, det vill säga att det var inget skönspel som publiken bjöds på. Det blev inga fler mål i mittenrundan utan det var fortfarande en uddamålsledning inför den sista perioden.

Boden Hockey brukar starta perioderna på ett bra sätt, och denna kväll var inget undantag. Med minsta möjliga vinkel och marginal kunde Fabian Nilsson dundra in 3–1 efter bra precis två minuters spel på ett mycket tjusigt förspel av Pontus Johansson och Erik Hannu. Hur den gode Nilsson kunde hitta nätmaskorna från den vinkeln är en gåta, men tjusigt var det i alla fall.

Resten av perioden genomfördes med ett mycket klokt och disciplinerat spel från hemmalaget Boden Hockey. Kalix försökte naturligtvis att göra vad de kunde, men att dra på sig en mycket onödig utvisning genom att flytta målburen medvetet hjälper naturligtvis inte till. Boden kunde där spela powerplay och mer eller mindre kontrollera pucken och låta tiden helt enkelt bara ticka ner.

Boden Hockey vann den första kvartsfinaldrabbningen mycket välförtjänt och en av matchens bästa spelare var Wille Åström, som var nöjd efter matchen.

– Det var kanske inte den vackraste matchen, men vi vinner till slut och det är det som räknas. Det ligger på oss egentligen, det är vi som ska styra spelet och ska inte ge dom en massa lägen, konstaterar Åström.

Vad tror du om morgondagens match?

– Det är upp till oss. Vi kan mycket bättre än vad vi presterar ikväll.  Ikväll så hamnar vi mycket på utsidan och vi gör det alldeles för bekvämt för oss. Vi måste in och riva och slita mer än vad vi gör, fortsätter Wille Åström.

Är du nöjd med din insats?

– Ja helt nöjd blir man väl aldrig, men jag tycker väl att det funkade okej, avslutar Wille Åström lite blygsamt.

Bodentränaren Joakim Fagervall var nöjd med segern, men inte fullt ut med spelet.

– Det är egentligen bara i den sista perioden som vi gör jobbet, där vi spelar rakt och enkelt. Vi är mycket på utsidan under de två första perioderna. Kalix har många chanser att utjämna matchen i den andra perioden. Det jag tar med mig inför matchen i morgon är den tredje perioden samt det faktum att vi vinner denna match, konstaterar tränare Fagervall.

Ny match i morgon och det blir garanterat en ny tuff och jämnt derby.