Centimetrar från seger.

Snöplig förlust

Det blev dessvärre ingen revansch för Boden Hockey i matchen mot som Sundsvall kom på besök till HIVE Arena.

Sundsvall som besegrade Boden i sluttampen innan Allettan knep som bekant segern i en ganska avslagen match där Boden verkligen inte presterade på topp. Men i inledningen av serien har Boden presterat bra och frågan var om det skulle fortsätta så efter denna match.

Sundsvall var det lag som inledde de första minuterna klart bäst, men hemmalaget höll tätt och tog så sakteliga över taktpinnen. Boden skapade flera heta lägen där exempelvis Alexander Wallin bröt in från kanten och så när kunde hänga in ettan, men Sundsvalls duktige målvakt var tät.

Sedan mot slutet av perioden var det återigen Sundsvall som tog över spelet och skapade flera bra lägen, men Hugo Haas visade prov på ett strålande målvaktsspel. Sammanfattningsvis kan man ändå konstatera att det var, sett till chanserna och spelet, rättvist med ett oavgjort resultat efter den första perioden.

I den andra perioden så fortsatte spelet vara ganska jämnt. Bägge lagen visade upp ett bra målvaktsspel och försvarsspel, men den där rätta skärpan fanns inte i avsluten. Visst, målvakterna var bra, men ingen hade nog protesterat om det rasslat till någon gång.

Med så drygt två minuter kvar av perioden så fick Sundsvall ett friläge med Hugo Haas och denna gång hittade Sundsvalls Martin Arpe gluggen mellan Haas benskydd och 0–1 var ett faktum.

Detta var naturligtvis ett psykologiskt tungt mål att få emot sig strax innan paus, men därmed har tränare Fagervall och Jönsson något att diskutera i omklädningsrummet.

Boden Hockey inledde den tredje perioden ganska piggt, men laget drabbades sin första utvisning i matchen. En utvisning som dock laget klarade av galant utan några egentliga farligheter.

Efter utvisningen trampade Boden gasen i botten igen och hade ett flertal riktigt heta chanser, men puckuslingen ville helt enkelt inte in.

Efter 47,10 så hittade domaren en något märklig utvisning där Nils Thomasson åkte på en 2+2 och Sundsvallsspelaren Nils Nordh fick 2 minuter. Men Hugo Haas spikade igen.

Efter 10,29 så hittade Boden äntligen nätmaskorna när Sundsvall precis hade en avvaktande utvisning så kunde Max Wahlgren, elegant framspelad av Jesper Ylivainio och Isak Pantzare elegant lägga in kvitteringen.

Nu var Sundsvall ordentligt i gungning och bara 27 sekunder efter kvitteringen drog gästerna på sig ytterligare en utvisning eftersom de helt enkelt inte hängde med i svängarna när Boden trampade igång.

Boden hade ett bra powerplay, dock var det stundtals lite omständligt. Det behöver ju inte vara så snyggt alltid. Ledningsmålet hängde verkligen i luften, men Sundsvallsmålvakten Christof Von Burg var riktigt bra. Boden visade upp en hög forechecking som var väldigt effektiv, men laget lyckades inte riktigt med avsluten. Bland annat hade laget öppet mål men en Sundsvallsklubba dök upp i absolut sista sekunden och petade bort pucken.

Nej, det blev inget avgörande i full tid och det hela gick till förlängning.

Förlängningen blev ingen höjdare för Bodens del. Sundsvall var det klart aktivare laget och var följaktligen det lag som skapade mest. Knappt tre minuter in i förlängningen kom då målet som verkligen inte var turligt för Boden. Skott utifrån från vänsterkanten tog oturligt på kanten av plockhandsken och studsade rakt ut på en Bodenspelare som fick pucken på benet och styrdes retsamt in i målet.

Detta kändes verkligen surt eftersom det varit Boden som varit det klart bättre laget matchen igenom, totalt sett.

Laget hade verkligen inte marginalerna med sig i denna match och nu är det bara att ta nya tag inför helgens dubbelmöte på hemmais. Då tar Boden emot Vallentuna på lördag samt Brödernas/Väsby på söndag.