Borås knep match 3

Match 3 i Kvartsfinalserien spelades idag i och mot Borås

Vi visade upp stort krigarhjärta och lagmoral direkt i inledningen, kastade oss till höger och vänster för att täcka skott. Det var inget direkt spelövertag för något av lagen direkt från första nedsläpp men ju längre den första perioden led desto mer tog vi över.

Vi drabbades av matchens första utvisning men klarade av det på ett bra sätt. Direkt efter vi blivit fulltaliga så stänkte vår Filip Bratt in 0-1.

Lite från ingenstans gjorde Borås 1-1 i den andra perioden. Vi gav dock direkt svar på tal och gjorde 1-2 endast 15 sekunder senare. Vi fick sedan spela i numerärt överläge för första gången i matchen där efter, men lyckades inte överlista Boråsförsvaret.

Vi dominerade spelet i den andra perioden fram till att Borås fick chansen att spela 5 mot 3. Vi spelade återigen uppoffrande, täckte skott, kämpade och slet, men till slut fick Borås ändå in kvitteringspucken. Vi klarade av efterföljande 4 mot 5-spel, starkt jobb av bland annat Viktor Näslund.

Vi fortsatte skapa mycket i Borås zon, men det är Borås som gör matchens nästa mål. 3-2 med en misstänkt sparkrörelse som domarna konfererade lite om men slutligen dömde mål.

I början av den tredje perioden åkte Felix Dahlroth på en otäck och ful smäll, föll ihop och fick ledas av isen. Han mår i skrivande stund bättre än vad det såg ut i samband med smällen, men vi får avvakta till morgondagen innan vi vet mer om hans status. Ingen åtgärd från domarna efter den tacklingen och kort därefter gjorde istället Borås 4-2.

Vi gav inte upp, fortsatte trycka på i Borås zon och fick till slut utdelning. Pontus Johansson slog ett pass över centrallinjen till Kevin Arvidsson som sköt. Rejäl trafik framför mål där bland annat Christian Nyman fanns och såg till att pucken hamnade i nät.

Vi forcerade för att få in kvitteringspucken, hade rejäl press i Borås försvarszon. Med 21 sekunder kvar på matchuret flyttade Boråsmålvakten avsiktligt målburen, vilket domarna uppmärksammade, och dömde 2 minuters utvisning. Enligt regelboken regel 63.6 ska det utdömas straff när det är mindre än 2 minuter kvar och målburen flyttas avsiktligt, men så blev inte fallet, trots att Bodenbåset upprepade gånger försökte uppmärksamma om detta. Vi spelade 6 mot 4 i de 21 sekunderna, men fick inte in kvitteringspucken.

Nu står det 2-1 i matchserien till oss och match 4 spelas redan imorgon i Borås med nedsläpp kl 16.00.

Borås HC – Boden Hockey, 4-3
(0-1, 3-1, 1-1)
0-1 13:30 Filip Bratt (Joel Wahlgren, Andreas Nilsson)
1-1 23:05 Christoffer Häggblad (Elias Dervall-Svensson, Joni Nikko)
1-2 23:20 Robin Höglund
2-2 30:10 Vadim Berdnikov (Anders Eriksson, Joni Nikko) PP2
3-2 36:07 Albin Storm (William Svensson, Philip Svensson)
4-2 42:57 Emil Saarinen-Ek (Anders Eriksson)
4-3 50:35 Christian Nyman (Kevin Arvidsson, Pontus Johansson)