Bodens fästning stoppade den Trojanska hästen

Idag var det dags för returmötet i Play Off 2 i det häftiga slutspelet i kvalet mot Allsvenskan. Det stod 1-0 i matchserien till Troja inför dagens match och vi hade kniven mot strupen. “Vinna eller försvinna”.

Redan efter 35 sekunder gör Troja 1-0, kunde man tro, men så var inte fallet för det var hög klubba på Troja-spelaren. De kommer även i ett friläge, men Endre är säker i vårt mål. Tiden 1.54 är det istället vi som gör 0-1, genom Jonathan Tholander som mitt i slottet snärtar in pucken bakom Ragnewall, assisterad av kapten Sundqvist.

Vi får sedan chansen i numerärt överläge utan att skapa jättemycket farligheter. Även Troja får samma möjlighet, efter att vi åkt ut för två varningar i samband med tekningen och alltså åker ut 2 minuter för delaying the game. Inte heller Troja skapar tillräckligt mycket för att överlista vårt försvar med en storspelade Claes Endre som sista utpost och vi gick till periodvila med 0-1 på resultattavlan och fördel Boden.

Vi radar upp 2 riktigt bra lägen under de första två minuterna i den andra perioden. Sedan svänger matchbilden där Troja står för längre och längre anfall och trycker på ordentligt i Bodenzonen, men som så många gånger förr så spelar vi uppoffrande, kämpar och sliter för varandra och reder ut det tillsammans med Endre i målet.

Med 29 sekunder kvar är det istället vi, som lite ologiskt sett till matchbilden just då, gör 0-2. Men det är ju som bekant målen som räknas. Denna gång var det hårt slit, med Marcus Sandström sist på pucken, som resulterade i att Ragnewall fick se den andra pucken i afton passera.

Tiden 1.11 i den tredje perioden kör Victor Romfors över Claes Endre, lite olyckligt och säkerligen inte meningen, men det blir såklart livat i båda lägren. Tiden 3.02 åker vi sedan ut för 6 man på banan och Troja får ett gyllene läge att trycka in en tidig reduceringspuck i den tredje perioden. Vi ville annorlunda och klarade av det numerära underläget.

Även Troja får besöka botbänken i den tredje perioden. Klockan hann bara ticka några sekunder för oss att skapa jättelägen. Det haglade under den korta tiden returer som blev till farliga lägen i Troja-zonen. Där blev vi lite för ivriga och åker ut för Tripping och det blev alltså istället 4 mot 4-spel. Den spelformen förändrar dock ingenting på resultattavlan och det var fortsatt 0-2.

Med 2 minuter och 44 sekunder kvar tar Troja Time Out och plockar också målvakten för att spela 6 mot 5. Med en minut och 8 sekunder kvar får de in 1-2-pucken, men kommer aldrig närmare än så. Vi utjämnade matchserien och tog en riktig krigarseger!

Imorgon är det dags igen. Då har även Troja kniven mot strupen, när den sista och direkt avgörande matchen spelas i Ljungby Arena kl 16.00.

IF Troja Ljungby – Boden Hockey, 1-2
(0-1, 0-1, 1-0)