Boden straffade Köping!

Idag spelades den nästa sista hemmamatchen i AllEttan Norra i vår hemmaborg. Det var inga mindre än Köping HC som kom på besök.

Första perioden blev målrik, där Boden var först med att öppna målskyttet. Det var Johan Ceder som satte fart vid egen blålinje och kom i ett 3 mot 2-läge tillsammans med Max Pålholm och Sebastian Harila, där det är den sistnämnda som trycker in pucken till ställningen 1-0. Drygt 4 minuter senare, i spel i numerärt underläge, roffar Johan Ceder åt sig pucken, kommer fri och ser till att det även står 2-0 till vårt hemmalag.

Köping sätter sedan 2-1 efter en oturlig retur men Boden svarar med att göra 3-1 när Tommy Wargh avlossar ett skott och Jesper Ylivainio finns där och jobbar in pucken. Innan hesa fredrik ljöd för periodpaus fick vi även se Köping krypa närmare och reducera till 3-2.

Första perioden var en riktig målfest, medan andra perioden blev det omvända. Vi gick alltså till periodvila nummer 2 med 3-2 på resultattavlan.

I tredje perioden öppnar Bodenmålvakten Carl-David Almqvist med en jätteräddning. Några minuter senare lyckas ändå Köping få in pucken till 3-3, tiden 4.19. Strax efter målet kommer Simon Cederborg Nilsson fri och får iväg ett riktigt pangskott, som tyvärr träffar ribban. Efter kvitteringsmålet håller spelet mestadels till i Köpings försvarszon och till slut tiden 16.20 sitter pucken. Det är Johan Ceder som först drar med sig en utvisning, men medan utvisningen fortfarande “är avvaktande” hittar han fram till en friställd Sebastian Huczkowski som snyggt prickskjuter in pucken bakom Jonas Eneroth i Köpingkassen.

Olyckligtvis lyckas Köping kvittera till 4-4 och det var förlängningsspel att vänta i Björknäshallen. Förlängningsperioden var minst sagt spännande, där Boden radade upp läge efter läge och Köpingspelarna stundtals, nästintill, befann sig uppfintade på läktaren. Perioden slutade ändock mållös och matchen avgjordes på straffar där Boden återigen visar att man är stark. Först sätter iskalle trollgubben Jesper Juntto sin straff enormt snyggt och sedan prickskjuter Tommy Wargh in avgörandet, samtidigt som Carl-David Almqvist räddade 4 av 5 straffar snyggt.

Boden Hockey är fortsatt obesegrade under ordinarie speltid i AllEttan och idag bärgades den 25e raka matchen med poäng.

Kvällens matchssponsor JIAB delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #14 Johan Ceder och Köpings #66 Johan Eek.

Imorgon klockan 16.00 fortsätter hockeyhelgen med fri entré tack vare våra fantastiska partners.
Det är sista hemmamatchen i AllEttan så vi hoppas att alla går man ur huse för att heja fram vårt hemmalag till seger mot seriefavoriterna Borlänge HF.

Boden Hockey – Köping HC 5-4
(3-2, 0-0, 1-2)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Harila, Johan Ceder, Jesper Ylivainio, Sebastian Huczkowski, Tommy Wargh
Målskyttar Köping HC: Anton Svensson, Johan Eek x2
Skott: 37-32 (10-10, 12-12, 8-6, 6-4, 1-0)
Utvisningar BHF: 5×2, 5 + Game  KHC: 7×2
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 1329 personer