Boden nollade Kiruna IF

Det var äntligen dags för hemmamatch igen och ikväll tog vi emot det formstarka laget Kiruna IF i Björknäshallen.

Matchen var igång och från start började vi lägga puckar mot Kirunas mål. Laget kändes på tå och var riktigt taggade redan från starten. Kiruna kom såväl in i matchen efter ett par minuter, och de visade varför de har varit så effektiva i de senaste matcherna, då de hade ett par luriga skott mot vår kasse, och spelade lurig anfallshockey.

Desto längre perioden gick, desto mer stack vi upp mest och Kiruna började tappa sitt tempo en aning. Linan med Viktor Sandberg, Marcus Sandström och Henri Tamminen stack verkligen ut och drog upp tempot i varje byte. Bortalaget hade svårt att hänga med. Perioden förblev dock mållös och vi gick till pausvila med 0-0 på tavlan. Sammanfattningsvis en relativt jämn period, där vi var snäppet vassare.

Under periodpausen fick vi också se ett välbekant ansikte vandra in på isen! Det var dags för Bodens mest framgångsrika spelare, Niclas Wallin, att hyllas och bli invald i Boden Hockeys hall of fame och få sin tröja upphissad i taket. Med sina 614 matcher i NHL, Stanley cup-mästare och ett SM-guld.

Den andra perioden öppnades som en jämn tillställning då spelet böljade mycket fram och tillbaka med ett högt tempo. Kiruna fick tidigt chans i powerplay men kunde inte nyttja det och strax därefter fick vi också chans i numerärt överläge.

Det numerära överläget gav inget mål men det gav mycket energi för laget. Allt mer pressade vi tillbaka Kiruna, som tappade mer och mer tempo och försökte spela på kontringar. Det resulterade i ytterligare ett numerärt överläge för oss i perioden. Då satt den. Tiden 12:56 tog vi ledningen genom Max Pålholm som på retur från Marcus Sandström kunde lägga in pucken i öppen kasse.

Målet gav än mer energi och det kändes som att ett till mål från vår sida hängde i luften. Efter att vi dödat ännu ett numerärt underläge, utökade vi också vår ledning till 2-0, med cirka 2 minuter kvar av perioden. En riktig snygg soloprestation av Johan Ceder, som bröt in framför mål från högerkanten och nästan på ett ben sköt in pucken i det vänstra hörnet. Riktigt hockeygodis och hallen kokade i just den stunden. När signalen ljöd var ställningen 2-0 till oss, och en intressant sista period väntade.

Den tredje och sista perioden kom vi ut vassare än vasst, och satte ordentlig press på Kiruna. Vi ägde spelet perioden igenom, då Kiruna för det mesta ställde upp i försvarszon med endast ett par uppstick i vår zon. Claes Endre höll nollan intakt, och ett mål hängde onekligen i luften för våran del.

11:42 in i perioden ökade vi på ledningen ytterligare, till 3-0 genom Henri Tamminen, som efter allt sitt kämpande och slit under matchen, sköt pucken distinkt in i mål frän högerkanten mellan benen på Kirunas målvakt. Välförtjänt mål var det verkligen, och resten av perioden kunde vi knyta ihop säcken och gå vinnande ur striden med 3-0!

Kvällens matchsponsor ODIN Fonder delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #14 Johan Ceder och Kirunas #22 Olle Hellström. Foto: Christer Hägglund.

Stort tack till våra fantastiska partners som bjöd på inträdet och en riktig hockeyfest i afton!

Nu laddar vi för damernas hemmapremiär på söndag. Fri entré! Alla till hallen!