Boden krossade Teg i match 2 av 3

Det var ett enormt laddat hemmalag som entrade isen inför 1063 åskådare ikväll.

Redan i inledningen skapade vi tryck, såväl i Tegs zon som på läktarna och när uret stod på 09.40 kom mycket rättvist det första målet, 1-0 till Boden inför en euforisk hemmapublik! Det var Tommy Wargh som avlossade skott som Christian Nyman riktigt snyggt styrde in bakom Arvid Stenmark i Tegs kasse.

Ännu mer tryck i ladan blev det i den femtonde spelminuten när hemmalaget utökade till både 2-0 och 3-0 inom loppet av 42 sekunder. Först var det Viktor Sandberg som direktsköt in pucken på pass av Marcus Sandström. Sedan var det Marcus Sandström som såg till att trean också hamnade i nät.

Teg fick möjligheten att spela i numerärt överläge dryga minuten senare, en spelform som de är vassa i och reducerade där till 3-1, men innan perioden var slut hade vårt frenetiskt krigande hemmalag även dunkat in 4-1-pucken, signerat Alfons Nordberg.

Boden totaldominerade den första perioden, där skottstatistiken skrevs till 21-4.

Vi fortsätter att bomba mot Tegs mål i den andra perioden och gör där 5-1 efter dryga 3 minuter spelade. 12 minuter in i den andra perioden är det fullkomlig lekstuga i Tegs försvarszon, men Joakim Andersson i Teg-kassen som hade blivit inbytt efter 5-1-målet lyckades freda sig, denna gång, och vi gick till periodvila med 5-1 på resultattavlan.

Vår lagkapten Petter Sundqvist utökar sedan ledningen till 6-1 tiden 5.19 i den tredje perioden. Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, samtidigt som Teg blev både frustrerade och griniga. I spel 5 mot 3 dunkar slutligen Felix Dahlroth in 7-1-pucken och fastställde slutresultatet tiden 17.43 i den sista akten.

Bodenpubliken hyllade sitt hemmagäng med stående ovationer och applåder under de 2 sista spelminuterna.

Nu är det 1-1 i matchserien och imorgon spelas den direkt avgörande matchen om vilket lag som tar sig vidare till nästa steg i kvalet mot Allsvenskan.

Se till att ta dig till Björknäshallen imorgon, lördag, kl 16.00. Hockeypuben öppnar redan klockan 15.00. Alla till hallen! Tillsammans!

Kvällens matchsponsor AhLsell utsåg bästa spelare i båda lagen – Tegs #30 Joakim Andersson och Bodens #28 Marcus Sandström.

Boden Hockey – Tegs SK, 7-1
(4-1, 1-0, 2-0)