Boden gav Teg så de teg

Idag spelades den direkt avgörande matchen i Play Off 1, där vinnaren av Boden och Teg skulle gå vidare till nästa steg i kvalet mot Allsvenskan, medan det förlorande laget hade spelat klart för säsongen.

Matchen började något mer avvaktande än gårdagens match, men vi är ändå det bättre laget och tar tag i taktpinnen. Det är också vi som mycket rättvist tar ledningen tiden 05.19 i powerplay när Henri Tamminen stänker dit pucken.

Det dröjer sedan bara 4 minuter till att 2-0-pucken är i nät efter att Tommy Wargh hade avlossat och Viktor “Ville” Sandberg matat in pucken bakom Arvid Stenmark i bortakassen.

Tiden 15.57 får Teg sin första chans i powerplay, där vi vet att de är giftiga. Precis när vi blir fulltaliga lyckas de få in 2-1-pucken på en otagbar styrning. De kvitterar även till 2-2 med 2 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden är 39 sekunder ung när Teg får chansen i numerärt överläge igen, men Claes Endre i hemmakassen står för några lysande räddningar och vi spelar uppoffrande, kämpar och sliter, och reder ut det.

Firma 24-26-28!!!

Alla i laget har stått för en formidabel insats under helgens matcher. Några som såg ut att trivas extremt (extra) bra var Marcus “Sasse” Sandström, Viktor “Ville” Sandberg och Sebastian “Husse” Huczkowski som tillsammans stått för 13 poäng dessa två matcher.

Tiden 1.23 i den andra perioden är det nämligen Sandström som läckert hittar fram till Huczkowski som ensam med Stenmark i bortakassen lägger in pucken, kyligt, i nät och 3-2 var ett faktum.

Slutspelskänslor

Det blir mycket slutspelskänslor i den andra perioden, bland såväl spelare, domare och publik. Vår Christian Nyman åker ut 5+game och Teg får alltså möjligheten att spela 5 mot 4 i 5 minuter. Reglerna är ju sådana att oavsett om Teg gör mål i den spelformen eller inte, så får de fortsätta powerplay-spelet i 5 minuter.

Tiden 17.53 i den andra perioden lyckas de kvittera. Då var det 1 minut och 35 sekunder kvar av Bodens utvisning, men vi kämpar och sliter som den lagmaskin vi är och ser tillsammans med Claes Endre mellan stolparna till att spika igen. 3-3 på resultattavlan inför den tredje perioden alltså.

I den tredje period får vi också äntligen lira powerplay. Då får vi se riktigt skönt lir mellan Viktor “Ville” Sandberg, Johan Ceder och Sebastian “Husse” Huczkowski, där den sistnämnda är just den som är sist på pucken, fram till ställningen 4-3 och en kokande hemmapublik!

Knappa 2 minuter senare så står Max Pålholm för en läcker aktion och lägger in 5-3-pucken.

Vi har energi så det räcker och blir över, samtidigt som Teg-spelarnas energi började sina. De tar Time Out tiden 13.27 i den tredje perioden, men det är vi som skapar mest efter det och gör också 6-3 i öppen kasse med 3 minuter och 41 sekunder kvar av den tredje perioden.

Henri Tamminen och Sebastian Huczkowski stod för två mål vardera ikväll. Foto: Mats Engfors/Fotographic

“Hela hallen, ställ er upp”

Precis som igår bars vårt hemmalag fram av en fantastisk hemmapublik. Redstorm höll i trumpinnarna och skapade ett härligt tryck på läktarna, där samtliga i publiken ställde sig upp och applåderade vårt Boden i slutminuterna.

Huvudtränare Petter Nilsson om Play Off 1:

– Först och främst så kände vi en enorm press på oss att komma hem och vinna på fredagen, men känslan var ändå god. Vi började ganska bra nere i Umeå i första perioden, men tappar litegrann och fick inte in pucken.

Han fortsätter:
– Vi har försökt hitta här och nu-känslan. Vi gjorde en riktigt bra match i fredags och vann rättvist. Sen ikväll var det fortfarande vinna och försvinna-känsla, där det kanske var svårare att komma till samma energi när vi vunnit med 7-1, men vi eldade igång varandra och kommer ju starkt ut även idag.

Hur skulle du sammanfatta dagens match?
– Vi tar ledningen idag med 2-0. De får sedan ett mål i powerplay och kvitterar i sista sekunden i andra perioden, vilket kändes orättvist. Det var vår period.

– 2-2 på hemmaplan inför andra perioden. Vi tar över i den andra perioden. Vi har hur många chanser som helst att avgöra. De gick med kort om folk, vi kändes fräschare. Vi rullade igång V8-motorn även i den sista perioden.