Boden gav Teg så de teg

Idag var det uppdukat för toppmöte i Björknäshallen!

Tegs SK stod idag för motståndet – ett Teg som vi fick se oss besegrade av med uddamålet för en vecka sedan. Revanschlusten var således enorm.
– Det var en tuff förlust vi fick borta mot Teg, så ville verkligen vinna den här matchen, säger huvudtränare Robert “Nobbe” Nordberg.

Matchen började i ett högt tempo där vi var vassast. Tiden 4.51 sitter 1-0 när Johan Höglund finns framför mål och skapar oreda så rundar Jadon Joseph påpassligt kassen och lägger in ledningspucken. I powerplay sätte Anton Tano fart, och ökar. Han avlossar sedan skott, ett mycket välplacerat sådant, som betyder 2-0 på resultattavlan tiden 07.24. Bara en och en halv minut senare får vi se mycket fint lir mellan Felix Dahlroth, Antti Kauppila och Marcus Sandström som resulterar i 3-0. Teg ger dock snabbt svar på tal och ser till att göra 3-1 när Isak Ahrling skjuter och Elias Edström styr.

Inledningen av den andra perioden får tillskrivas Teg, mycket på grund av att de fick spela med en man mer, men Victor Johnson i hemmakassen står för några lysande och viktiga räddningarna matchen igenom. Istället är det vi som gör 4-1 i mittakten när Felix Dahlroth avlossar ett skott som verkligen satt där det skulle.

Den tredje perioden var jämn och förblir mållös. Vårt hemmalag gick alltså segrande ur matchen med 4-1 och totalt 14-2 i målskillnad sett över hela helgen.
– Vi följer vår strategi och game plan. Det gör vi hela helgen på ett jättebra sätt, så jag är jättenöjd med vad vi har presterat den här helgen, sammanfattar Nobbe i presskonferensen (länk).