Boden frälste hemmapubliken

Ikväll spelades match 2 i Kvartsfinalserien – en högdramatisk, svängig och ordentligt nervkittlande tillställning

Borås började bäst, visade upp en ruggig effektivitet i den första perioden och vi fick uppförsbacke direkt. Efter endast 1 minut och 11 sekunder hade Joni Nikko styrt in 0-1. Uppförsbacken blev brantare när de även gjorde 0-2 och 0-3, men kapten Johansson såg till att vi fick sista ordet i den första perioden och stänkte in 1-3 med 9 sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden fick Borås spela 5 mot 3 efter en tackling som träffade otäckt och sedan drog vi också på oss en too many players-utvisning. Borås nyttjade det på bästa sätt och gjorde där 1-4. Men vi gav oss inte. Vi fick också lira powerplay och där satte Joel Wahlgren resolut 2-4 och det var 2 mål upp även inför den tredje perioden.

Vi fick en kanonstart på den tredje perioden när Joel Wahlgren även satte 3-4 när perioden endast var 39 sekunder ung. Borås gav sig inte heller utan såg till att ta tillbaka tvåmålsledning drygt en minut senare. En minst sagt händelserik och nervkittlande match.

Vi trummade på, hade flera farliga chanser, bland annat i powerplay men klockan tickade ner i rasande fart. Till slut var det bara knappt 4,5 minut kvar av den tredje perioden. Ljusteräng & Jönsson tog time out, vi pratade ihop oss och plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5. Då dröjde det endast 7 sekunder för Felix Dahlroth att hitta nätmaskorna och reducera till 4-5.

#7 Felix Dahlroth, en av de många segerorganisatörerna, stod för 1+3 denna långa och spännande afton

Full fart framåt efter nytt nedsläpp och det tog då bara 15 sekunder så sköt Dahlroth igen, och Robin Höglund styrde in 5-5 inför en kokande hemmapublik.

De sista 4 minuterna var det vi som hade vind i seglen och gick för att sätta 6-5, men Borås stod emot och isen spolades inför en fjärde period.

Vi ägde spelet i den fjärde perioden, men Borås kom i vassa uppstick. De tog vår Carl Hjälm hand om, i gott samarbete med Bodenförsvaret som kastade sig, täckte skott och visade enormt krigarhjärta. De vassaste lägena hade ändå vi, bland annat med en ramträff, men den fjärde perioden slutade mållös och vi gick till en fjärde paus.

I den 83e spelminuten fick vi till slut ett avgörande. Fredrik Granberg, Alexander Wallin och Simon Andersson i en spelvändning där Alexander Wallin satte spiken i kistan till stående ovationer.

Vi visade upp enorm vilja, kämpaglöd och vinnarskalle, vände och vann. Nu står det 2-0 i matcher till oss, men än är ingenting vunnet. Det är först till 3 segrar som gäller. Den tredje matchen spelas på bortais, i Borås på lördag.

Stort tack till de 822 personer som kom på matchen, lät som det dubbla och hejade fram vårt hemmalag.

Boden Hockey – Borås HC, 6-5
(1-3, 1-1, 3-1, 0-0, 1-0)
0-1 01:11 Joni Nikko (Vadim Berdnikov, Albin Storm)
0-2 13:37 Albin Storm (Elias Dervall-Svensson, Erik Andersson)
0-3 16:24 Vadim Berdnikov (Emil Eriksson) SH1
1-3 19.51 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Christian Nyman)
1-4 31:59 Joni Nikko (Anders Eriksson, Vadim Berdnikov) PP2
2-4 34:42 Joel Wahlgren (Christian Nyman, Felix Dahlroth) PP1
3-4 40:39 Joel Wahlgren (Elias Edström, Kevin Arvidsson)
3-5 41:45 Albin Storm (Christoffer Häggblad, William Svensson)