Åttonde raka segern!

Idag var det Östersunds IK som kom på besök i Björknäshallen. Ett lag som precis som Boden har öppnat AllEttan starkt och var obesegrade inför dagens drabbning.

I första perioden var det bortalaget som tog tag i taktpinnen, vilket även förstärktes då de fick matchens första chans i numerära överläge. En spelform som de inför matchen visat sig vara ruggigt effektiva inom. Tiden 07.55, ca en och en halv minut in i spelformen, ligger också pucken bakom Carl-David Almqvist i Bodenkassen, efter att Östersunds Tony Söderman avlossat ett välplacerat skott.

Boden jobbar sig in i matchen och är riktigt nära att kvittera några gånger. Tiden 14.30 sitter sedan kvitteringspucken. Det är Per Ledin som snyggt hittar fram till vår kapten, Petter Sundqvist, som klipper till till ställningen 1-1. Östersund gav dock snabbt svar på tal, när Elias Bjuhr tar hand om en retur och vi fick gå till pausvila med ställningen 2-1 till bortalaget på tavlan.

Boden Hockey steppar upp i andra perioden och kommer ut med en helt annan energi och visar hemmapubliken att 1-2 inte var ett resultat man var nöjd med. Efter halva perioden spelad var matchbilden ombytt, nu var det fördel Boden och det luktade kvittering i Björknäshallen.

Kvitteringen kommer tiden 11.56 i spel 5 mot 3, när Christian Nyman spelar fram till Sebastian Huczkowski som utjämnar till 2-2! Det fanns direkt bud på fler i spel 5 mot 4 när bland annat Johan Ceder slår ett krosspass till Jesper Ylivainio och det såg ut som att 3-2 var ett faktum, innan Tim Juel i Östersundkassen stod för en monsterräddning.

Med 14 sekunder kvar av andra perioden tilldelades Östersund straffslag. Daniel Magnusson kliver fram, men med publikens stöd är han faktiskt inte ens nära att sätta den bakom giganten Oskar Sehlstedt i Bodenkassen, som blev inbytt inför den andra perioden. Vi gick alltså till periodvila igen, denna gång med 2-2 på resultattavlan.

Spelet i tredje perioden böljade en aning fram och tillbaka där båda lagen bjöd på en fartfylld och rolig hockey. Tiden 10.54 åker Bodens Alfons Nordberg ut 5 minuter för Unsportsmanlike Conduct och ligans bästa Powerplaylag skulle alltså få spela en man mer i 5 minuter.

Boden Hockey visade hjärta, krigade och slet och såg till att Östersund endast skapade ett riktigt farligt läge. Det läget tog Oskar Sehlstedt hand om med en monsterräddning. Boden blev sedan fulltaligt till stående ovationer från publiken.

Slutminuterna blev minst sagt dramatiska. Först kommer Östersunds Ludwig Tallkvist fri, men Oskar Sehlstedt räddar. I spelvändningen efteråt kämpar Anton Toolanen sig fri, blir neddragen och domaren signalerade för straffslag, med endast 1 minut och 24 sekunder kvar.

Max Pålholm kliver fram och sätter den snyggt bakom Tim Juel i Östersundkassen till ställningen 3-2 till hemmalaget, vilket även blev slutresultatet inför en fullständigt kokande stämning i hallen. Det var nog ingen av de 723 personerna som hade trotsat de -30 graderna utomhus för att ta sig till hallen som ångrade sig. I Björknäshallen bjöds det på en stekhet match, ända in i slutminuterna.

Nu laddar vi för morgondagens match när seriefavoriten Hudiksvalls HC gästar Björknäshallen. Hoppas att vi ses i vår hemmaborg kl 16.00 och stöttar vårt hemmalag mot ytterligare en seger!

Dagens matchsponsor Lapplands Elnät utsåg bästa spelare i båda lagen – Östersunds #1 Tim Juel och Bodens #67 Christian Pettersson.

Boden Hockey – Östersunds IK 3-2
(1-2, 1-0, 1-0)

Målskyttar Boden Hockey: Petter Sundqvist, Sebastian Huczkowski, Max Pålholm
Målskyttar Östersunds IK: Tony Söderman, Elias Bjuhr

Skott: 25-32 (8-16, 6-4, 11-12)
Utvisningar Bodens HF: 4×2, 5 + Match ÖIK: 5×2
Domare: Fredrik Stenerfelt
Publik: 723 personer