Andra segern för säsongen!

I säsongens andra match kom även säsongens andra seger, när Kiruna IF hemmabesegrades med 3-1.

Det var mycket Boden i inledningen och Kiruna tvingades gång på gång att slå icing. Det var också vi som fick chansen i matchens första powerplay där det blev farligt direkt med bland annat Tommy Wargh inblandad.

Tek och dunk

Första målet kom tiden 8.25 när Viktor “Ville” Sandberg stod för tekandet och Per Savilahti-Nagander stod för dunkandet. Andra målet kom bara några minuter senare när Robert Bergdahl och Anton Toolanen tillsammans med Henri Tamminen stod för ett riktigt fint uppspel. Henri Tamminen dammade iväg ett kliniskt avslut som hittade nät fram till 2-0, vilket också var resultatet efter den första perioden.

När andra perioden knappt var en minut ung var samma firma framme igen. Denna gång var det tekning i offensiv zon som vanns av Bergdahl den yngre, Toolanen stod sedan för fint förabete och Tamminen stänkte dit returen till ställningen 3-0.

Kiruna IF lyckades sedan reducera till 3-1 i powerplay, när William Otter var sist på pucken med en styrning. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Lars “Molla” Molin om matchen:
– Första perioden var riktigt bra. De andra två blir sönderhackade av utvisningar, där den andra perioden var den sämre av dem. I tredje perioden stängde vi ändå igen. De hade inte så mycket chanser egentligen.

Stort tack till de 500 personer som såg matchen på plats och ytterligare 69 st som kollade på matchen via vår webbsändning. På torsdag hoppas vi att ännu fler kommer till vår hemmahall när Narvik från Norges högstaliga kommer på besök. Nedsläpp kl 19.00, vi ses i Björknäshallen!

Boden Hockey – Kiruna IF 3-1
(2-0, 1-1, 0-0)
Målskyttar BHF: Per Savilahti-Nagander, Henri Tamminen x2
Målskyttar KIF: William Otter
Skott: 31-26
Utvisningar BHF: 12×2  KIF: 11×2
Domare: Filip Bohm
Publik: 500 personer