Seger i Kalix

Denna fredagskväll var det uppdukat för derby i PART Arena i Kalix

Derby brukar innebära storpublik, men eftersom att pandemin fortfarande håller oss i sitt grepp så blev det ingen publikfest heller denna gång. Fart och fläkt på isen blev det däremot precis som vanligt.

Det var Kalix som hade matchens första riktiga chans, när Johan Pettersson prickade stolpen. Annars var det Boden som hade de flesta initiativen och puckinnehavet. 0-1 kom tiden 05.11 när Felix Dahlroth levererade en delikat passning i uppspelet, till Jadon Joseph som på ett snabbt och skickligt sätt såg till att han blev fri med Carlsson i hemmaburen och kyligt placerade pucken i nät. Vi fick se ytterligare läckert spel i den första perioden, men när Hesa Fredrik ljöd så stod det alltjämt 0-1 på resultattavlan.

Även i den andra perioden får hemmamålvakten det svettigt mellan stolparna. 0-2 kommer till slut tiden 08.50 i den andra perioden, förvisso studsar pucken på en Kalixspelare, men det var helt klart ett Bodenmål i luften efter en massiv press i Kalix försvarszon. Målet signerades Sebastian Kaijser och blev periodens enda.

David Otter i vårt mål stod matchen igenom för några viktiga räddningar när Kalix kom i farliga spelvändningar. Vi radar upp halv- och helchanser även i den tredje perioden, där vår förstalina med Johansson, Kontos och Kaijser var riktigt framträdande ikväll.

Tiden 08.04 i den tredje perioden får vi besöka botbänken på grund av felaktigheter vid tekningen. Då passar Kalix på att reducera till 1-2 genom Filip Lundbäck. Det gav energi, spänning och känslor till matchen som några minuter senare resulterar i att Kalix åker ut för såväl Roughing som Abuse och vi får spela 5 mot 3. Kalix lyckas dock reda ut det och när Hesa Fredrik ljöd för sista gången denna afton summerades matchen till 1-2.

Nästa match spelas på torsdag i vår hemmaborg, även då ett derby, när Piteå HC gästar oss. Har du inte säkrat din plats genom att köpa säsongskort ännu, så kan du göra det på kansliet. Läs mer om vad som gäller för publik här (klicka).

Kalix HC – Boden Hockey 1-2
(0-1, 0-1, 1-0)
0-1 05.11 Jadon Joseph (Felix Dahlroth)
0-2 28.50 Sebastian Kaijser
1-2 48.29 Filip Lindbäck (William Halldén, Johan Pettersson) PP1
Skott: 17-43 (6-7, 5-15, 6-21)
Utvisningar BHF: 3×2 min KHC: 3×2 min
Domare: Filip Bohm