7-5: “för dåligt i defensiven”

Förlust i Hudik.

Grinigt spel präglade bortaförlusten mot Hudiksvall HC.

– Det är för dåligt i defensiven, suckar Joakim Fagervall efter matchen.

Det var dags för toppmöte i Allettan. Boden Hockey besökte Hudiksvall HC och det var en jämn inledning av matchen. Men det var Boden som hade taktpinnen inledningsvis trots detta och när Felix Dahlroth klappade in ettan i numerärt överläge efter fyra minuters spel var det nog ingen som protesterade. Boden Hockey tog efter målet över kommandot ganska klart och hade flera bud på ett andra mål. Bland annat hade laget ett skott i ribban, dock utan att ha den där rätta turen med sig.

Istället var det hemmalaget som lite snöpligt kunde kvittera efter drygt elva minuters spel.

Efter målet jämnade spelet ut sig och Hudiksvall lyfte upp spelet och kunde efter detta skapa flera heta lägen framför en bra Hugo Haas.

Men Haas tvingades kapitulera ytterligare en gång innan perioden var till ända. Med drygt två minuter kvar av perioden drog Viktor Arespång på sig en tvåminutersutvisning, och detta behövde Hudiksvall bara ha i nio sekunder innan ledningsmålet satt. Hemmalaget kunde gå till pausvila med uddamålsledning.

I den andra perioden så hade Knappt hade åskådarna satt sig efter pauskaffet innan Boden Hockey och då Joel Wahlgren kunde panga in kvitteringen i powerplay. Detta efter att blivit serverad en snygg passning av Isak Pantzare.

Detta mål blev inledningen på en väldigt målglad period där Felix Dahlroth kunde sätta sitt andra mål för kvällen efter dryga fyra minuters spel, även detta mål tillkom i numerärt överläge.

Tyvärr kunde inte Boden hålla tätt särskilt länge, utan Hudik kunde bara 1,20 senare lägga in kvitteringspucken. Efter 11,37 drabbades Bodens Jesper Ylivainio av en ytterst tveksam utvisning där Hudiksvallspelaren föll av vinddraget.

Men denna utvisning straffade Boden hårt eftersom hemmalaget kunde göra ledningsmålet med tre sekunder kvar av utvisningstiden.

Men skam den som ger sig tänkte Emil Lindblom som elegant kunde utjämna drygt en och en halv minut senare. Matchen och framförallt den andra perioden präglades av ett väldigt grinigt spel lagen emellan och detta bäddar den svajiga domarnivån för. Men det blev inga fler mål i mittenrundan, utan det var helt jämnt inför den tredje och sista(?) perioden.

I den tredje och sista perioden var det hemmalaget som var klart bäst. Boden försökte, men defensiven ville inte riktigt klicka och detta straffade sig.

Med två raka mål för hemmalaget blev det lite gamnacke på Bodenspelarna. Men det fanns en spelare som verkligen ville ge matchen lite nerv och det var Felix Dahlroth. Felix som med två och en halv minut kvar av matchen stänkte in sitt tredje mål för kvällen tände hoppet för BHF.

Men dessvärre blev det ett individuellt misstag som släckte alla eventuella hopp, och hemmalaget Hudiksvall HC kunde fastställa segersiffrorna till 7–5 med mindre än minuten kvar.

– Vi gör en alldeles för blek insats i defensiven. Vi kuggar helt enkelt inte igång. Jag menar gör man fem mål ska man fan vinna en match, man får inte släppa in sju baljor, säger Joakim Fagervall missnöjt efter matchen och fortsätter.

– Vi måste in bättre i skottlinjen, vi måste täcka skott bättre än vad vi gör, ja det är mycket som måste upp i kvalitet. Nej, nu glömmer vi detta och fokuserar på morgondagens match mot Lindlöven, säger Joakim Fagervall avslutningsvis.