6 poäng av 6 möjliga!

Ny helg gav sex nya poäng åt Boden Hockey.

– Vi tar sex mycket viktiga poäng och jag är nöjd över segrarna, säger Bodentränaren Christoffer Jönsson efter söndagens match.

Boden Hockey inledde denna helg med att ta emot Sundsvall i HIVE Arena och det skulle visa sig bli en tung och fysisk match. Många tunga närkamper mot ett vilt kämpande Sundsvall även om hemmalaget bjöds på en smakstart.

Daniel Mannberg kliver ut på isen i sin första tävlingsmatch med Boden Hockey. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Jesper Ylivainio kunde efter endast 1,03 elegant sätta 1–0 och ge hemmalaget en drömstart.

Perioden fortsatte med tätt och tufft spel där dock bägge lagens målvakter verkligen spikade igen kassen. Boden Hockey kunde gå till pausvila med en uddamålsledning.

Den andra perioden startade lite som den första, med mål tämligen omgående för Boden Hockey. Fabian Nilsson kunde efter drygt två minuters spel dundra in tvåan bakom en duktig Viktor Rönnqvist i Sundsvallskassen.

Det var Boden som ägde matchen relativt klart och när så Max Wahlgren vispade in 3–0 i den 13:e minuten talade det mesta för hemmalaget.

Men bara dryga minuten efter Bodens tredje mål så skapade Sundsvall lite nerv i matchen i och med sin reduceringspuck. Men det blev ingen större nerv i denna match eftersom Boden på bara 28 sekunder kunde göra både 4–1 och 5–1. Slutsiffrorna skrevs till solklara 6–2 efter det att Daniel Mannberg satte sista målet i öppen kasse i sin första match.

Söndagens match mot Örnsköldsvik HF blev av en helt annan karaktär. Boden inledde matchen lika piggt som mot Sundsvall, men skotten ville helt enkelt inte sitta.

Hemmalaget sköt hela 13 skott utan att lyckas spräcka målnollan och detta berodde helt och fullt på att Ö-viksmålvakten, den blott 18-årige Leo Granholm spikade igen.

I den andra perioden bjöds den relativt stora publiken istället på två ordentliga kallduschar i och med att gästerna Ö-vik kunde göra både 0–1 och 0–2 inom loppet av knappt tre minuter.

Detta gjorde att tränarduon Fagervall och Jönsson tog en timeout. En timeout som skulle visa sig fungera på ett ypperligt sätt.

Lånet från Luleå Hockey, Alexander Fredriksson skjuter ett stenhårt skott i mål. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Inom loppet av 45 sekunder kunde Boden Hockey både reducera samt kvittera när laget fick möjlighet att spela fem mot tre. Söndagens match mot Örnsköldsvik präglades tydligt av ganska småfult spel och detta återspeglades ganska bra i matchprotokollet. Massor av utvisningar för bägge lagen gav även många mål. Sex av totalt åtta mål kom i numerärt överläge, dock så var det Boden Hockey som stod för fyra av sex mål, för det blev till slut ingen som helst dramatik.

Boden Hockey kunde relativt enkelt defilera hem segern i den tredje perioden i och med deras tre mål.

Matchens stora snackis på läktaren var dock den överkörning som Jesper Ylivainio bjöds på efter dryga sju minuters spel i den sista perioden. Jesper tvingades ledas av isen och han återkom aldrig.

Frågan var självklar till tränaren Christoffer Jönsson efter matchen…