Ett steg framåt mot Allsvenskt motstånd

För två år sedan, på dagens datum, spelade vi kvalserien till HockeyEttan mot Brunflo IK. Ikväll var det dags att möta det lag som endast med 2 måls sämre målskillnad hamnade på Kvalserie-plats för att försvara sin plats i Sveriges näst högsta liga, HockeyAllsvenskan.

Det var vi som inledde bäst, både spelmässigt och målmässigt. Det var nämligen vi som tog ledningen med 1-0, ett resultat som stod sig perioden ut. Det var Sebastian Harila, som i spel i numerärt överläge, kyligt spelade fram till kapten Petter Sundqvist som klippte till och hittade nät.

I andra perioden visade dock Almtuna vilken rutin de har, och när vi drog på oss utvisningar fick Almtuna luft under vingarna och lyckades vända på matchbilden och göra 3 mål. Vi var också nära att hänga dit några puckar, bland annat när Marcus Collin starkt bröt in framför kassen.

Oskar Sehlstedt ska inte lastas för något av målen, tvärtom, stod han för fenomenala och viktiga räddningar matchen igenom.

I tredje perioden jagade vi kvittering och kämpade på bra, vilket bland annat syns på skottstatistiken som slutade 12-4 till oss i den sista akten. Något reduceringsmål kom tyvärr inte, även om det var nära några gånger, bland annat med Sebastian Huczkowski och Simon Cederborg-Nilsson krigandes framför kassen.

4-1 blev slutresultatet, i Allsvenska Almtunas favör, men matchbilden i spel 5 mot 5 var betydligt jämnare än så. Ikväll mot Allsvenskt motstånd gör vi vår bästa match i Kvalserien hittills. Vi biter ihop och laddar om!

På torsdag väntar hemmamatch mot Hudiksvalls HC. Då behöver grabbarna vårt stöd, så kom till hallen och heja fram vårt hemmalag!

Almtuna IS – Boden Hockey 4-1
(0-1, 3-0, 1-0)
Målskyttar Boden Hockey: Petter Sundqvist
Målskyttar Almtuna IS: Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Tony Mårtensson, Tobias Liljendahl
Skott: 40-25 (11-7, 25-6, 4-12)
Utvisningar BHF: 9×2  AIS: 6×2
Domare: David Bergman
Publik: 1464 personer