4-1 seger över Lindlöven

Vinst mot Lindlöven

Boden Hockey visade verkligen musklerna i lördagens match mot Lindlöven och kunde därigenom kriga hem tre poäng.

Boden Hockey tog emot Lindlöven i HIVE Arena under lördagseftermiddagen och det blev en tät och tuff drabbning. Det var dock gästande Lindlöven som inledde matchen klart piggast och hemmalaget Boden Hockey kan vara glad att de hade en fantom i hemmakassen. Hugo Haas gjorde en superb match och räddade det ena heta skottet efter det andra. Boden försökte kriga sig ikapp och efter 15,42 så kunde Andreas Nilsson hänga in ledningspucken, snyggt assisterad av Daniel Mannberg.
Detta mål gjorde att BHF kunde gå till pausvila i ledningen.
I den andra perioden så drabbades Boden av ett numerärt underläge. När sedan Wille Åström lika förvånad tvingades inse att han fick en tvåa för fasthållning så hade Boden en tung uppförsbacke att bestiga. I spel tre mot fem kunde så Lindlöven kvittera. Bara minuten efter målet var det Bodens tur att spela i numerärt överläge och som ni alla vet så är Boden ganska duktiga på det, framförallt Felix Dahlroth.
Varför ska man bryta en så pass bra trend tycktes den gode Dahlroth tänka och kunde mycket tjusigt panga in 2–1 drygt två minuter efter gästernas kvittering.
Lindlöven stormade runt i Bodens zon som arga bålgetingar efter detta mål, men längst bak hade ju Boden Hugo Haas. Lugnt och tryggt kunde han effektivt rädda de puckar han fick på sig och istället kunde en smått chockad Erik Hannu hamra in den berömda spiken i kistan med mindre än två minuter kvar av perioden.
Hannu som gled in från en väldigt dålig vinkel lyckades dock att lirka in pucken ovanför axeln på Lindlövenmålvakten och den glipan var baske mig inte stor. Det var verkligen ett riktigt snyggt mål av Erik Hannu.
I den tredje perioden försökte verkligen gästande Lindlöven att få till en reducering, men ett högeffektivt försvarsspel från Boden Hockey och en Hugo Haas på absolut bästa spelhumör satte p för alla sådana försök.
Istället kunde Fabian Nilsson spika segersiffrorna till klara 4–1 i och med sitt mål i öppen kasse med sexton sekunder kvar av matchen.
Domaren Jimmy Andersson kallade till sig Bodentränaren Joakim Fagervall i slutet av perioden och av ansiktsuttrycken att döma så var det inga muntra och glada saker som sades.
– Nej, jag kollade bara om vi skulle fira midsommar ihop, säger Fagervall efter matchen med ett stort leende.
Det brukar ju heta “what happens in Vegas, stays in Vegas” och jag tror vi kan mynta ett nytt uttryck efter denna match, Vad som sägs i HIVE Arena – stannar i HIVE Arena.