3 sköna poäng

Idag spelades den första av två hemmamatcher denna helg

Det var en intensiv inledning där vi skapade mest, men Teg visade att de som alltid är giftiga när de får chansen och såg till att göra 0-1 på ett friläge. Vi är både tyngre, starkare och spelar med mer vilja så tiden 12.11 kommer rättvist kvitteringen efter fint spel av Tano, Edström och Danielsson där den sistnämnda var just sist på pucken.

Teg prövade vår Jacob Karlsson i hemmakassen hårt i inledningen av den andra perioden men Karlsson och vårt Bodenförsvar stod emot. Det var inte så mycket skönspel men desto mer krig i den andra perioden. Vi gjorde det stundtals svårt för oss själva när vi skulle få ut pucken ur egen zon och Teg fick möjlighet till längre anfall, men vi är i distinktare i våra anfall och tiden 15.57 gör vi 2-1 när Anton Danielsson fick iväg ett riktigt kanonskott från Edströms högra tekningscirkel.

Tiden 3.38 i den tredje perioden åkte Tegs Tobias Holmberg ut för kneeing, då dröjde det endast 7 sekunder för våra Bodenkanoner att utöka till 3-1. Anton Tano sköt och Linus Hedman styrde. Pucken släpptes i mittzon och Teg fick in 3-2 endast 8 sekunder senare och det var åter nerv i matchen.

Vi gjorde 4-2 med 1 minut och 45 sekunder kvar på matchuret, men Teg tänkte inte ge upp. De tog time out, plockade ut målvakten och reducerade i spel 6 mot 5 till 4-3. Det var minst sagt en spännande drabbning ända till sista sekund, men när Hesa Fredrik ljöd för sista gången denna kväll så var det vi som hade tagit hand om samtliga 3 poäng.

Dagens matchsponsor PSP delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Tegs #3 Alexander Popovic och Bodens #15 Anton Danielsson

Boden Hockey – Tegs SK 4-3
(1-1, 1-0, 2-2)
0-1 04:56 Alexander Pettersson (Ludvig Nilsson, Henrik Edström)
1-1 12:11 Anton Danielsson (Elias Edström, Anton Tano)
2-1 35:57 Anton Danielsson (Mikael Lidhammar, Christian Nyman)
3-1 43:45 Linus Hedman (Anton Tano, Anton Avehag) PP1
3-2 43:53 Tobias Holmberg (Sebastian Manberg, Carl Holmner-Härgestam)
4-2 58:15 Mikael Lidhammar (Christian Nyman, Oskar Matushkin)
4-3 58:37 Sebastian Manberg (Alexander Popovic, Martin Liljekvist)