3 sköna poäng och en tredjeplats i tabellen!

Boden begav sig under onsdagen till Kiruna och Lombia ishall, för att denna gång möta Kiruna IF.

Boden började matchen starkt och etablerade tidigt tryck mot Kiruna-kassen. Tiden 4.01 bryter Jesper Ylivainio ett pass i offensiv zon, blir därmed fri mitt i slottet, sätter dit pucken snyggt och 1-0 till Boden var ett faktum.

Halvminuten senare kommer också Johan Ceder och Anton Toolanen i ett 2 mot 1-läge men lyckas inte överlista Jesper Eriksson i Kirunamålet.

Tiden 06.09 åker en Bodenspelare ut för en slashing mot målvakten, vilket bjuder in Kiruna IF i matchen. Knappt 50 sekunder senare styr nämligen Kirunas Johan Kruukka in pucken, på skott från Olle Hedström. Det var alltså kvitterat till 1-1.

Boxplay väntade sedan igen, när Boden odiskutabelt åkte ut för 6 man på banan. När Boden har klarat av det numerära underläget bra och blir fulltaligt, så åker man ganska direkt ut igen för en tveksam situation som utmynnade i 2 minuter för slashing mot målvakten. Boden klarade dock av även detta numerära underläge bra.

När det åter är 5 mot 5-spel så etablerar Boden tryck och pucken är sånär på att leta sig in i Kirunamålet. Första perioden slutar ändock 1-1 med skottstatistiken 15-7 till bortalaget.

Andra perioden börjar med att Boden vinner tekningen och tar sig in i offensiv zon. Där skjuter Tommy Wargh ett skott mot mål och Sebastian Harila trycker in pucken till ställningen 2-1 till bortalaget, efter endast 21 sekunder spelade av andra perioden.

Drygt en minut senare blir det rejält grinigt i båda lagen. Domare Hägg väljer till slut att dela ut 17 st tvåminutersutvisningar, fördelat på bägge lagen. 16 av dem kvittas och det väntade boxplay för Boden i 2 minuter. Det här tar Kiruna IF tillvara på och sätter kvitteringen till 2-2, ca 1 och en halv minut senare.

Men så tiden 10.07 fick Boden chansen i numerärt överläge och då satt den! Christian Nyman vinner tekningen, Tommy Wargh spelar pucken till Jesper Ylivainio som skjuter. Där finns Johan Ceder som trycker in pucken till ställningen 3-2 till bortalaget.

Spelet böljade sedan en aning fram och tillbaka, men efter 14 minuter spelat i den andra perioden etablerar Boden återigen tryck i offensiv zon. Tommy Wargh hittar fint fram till Jesper Ylivainio vid den vänstra tekningscirkeln, som sätter pucken till ställningen 4-2.

En och en halv minut senare får Boden chansen i powerplay igen och sätter då också 5-2, även denna gång genom Johan Ceder, efter ett fint pass genom boxen av Jesper Ylivainio. Ett reslutat som stod sig perioden ut.

I tredje perioden får Kiruna IF chansen i spel 5 mot 3, men Boden klarar av det bra. Boden kontrollerar resten av matchen och Tommy Wargh lägger sedan in 6-2 i öppen kasse, som ser ut att styras av Anton Toolanen.

Oavsett kan Boden bege sig hemåt med 3 sköna poäng och nu även en tredjeplats i en något haltande tabell.

Noterbart är att Oskar Sehlstedt var tillbaka och vaktade kassen, Alfons Malmström var tillbaka från att ha varit borta i senaste matchen, samt att Jesper Ylivainio stod för 2+2 och Tommy Wargh stod för 1+3!

Kiruna IF – Boden Hockey
(1-1, 1-4, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Harila, Jesper Ylivainio x2, Johan Ceder x2, Tommy Wargh.
Målskyttar Kiruna IF: Johan Kruukka, Herman Åstrand.

Skott: 22-40 (7-15, 10-19, 5-6)
Utvisningar BHF: 16×2, KIF: 11×2
Domare: Michael Hägg
Publik: 754 personer

Nu väntar hemmamatch och revanschdags mot Vännäs HC på söndag. Återigen en viktig match i det jämna racet i HockeyEttan Norra denna säsong. Den matchen är också Bodens sista hemmamatch innan jul, så se till att ta med dig släkt och vänner och kom till Björknäshallen kl 16.00 på söndag.