3 sköna mål och 3 sköna poäng

Matchen började som en repris från gårdagens match, där vi hamnar på botbänken redan i den andra spelminuten och dagens motstånd Lindlövens IF får spela med en man mer. Då passar de på att göra 0-1 efter en mycket tilltrasslad situation framför mål.

Pucken släpps i mittzonen ånyo och vi gasar på. Direkt får, eller rättare sagt skapar, Jesper Ylivainio en chans. Även Christian Nyman är målfarlig och skjuter i målramen efter ca 5 minuter spelade. Känslan var att vi var först på varenda puck och Lindlöven fick knappt låna den i den första perioden, bortsett från spelet i numerärt överläge för deras del.

Tiden 13.02 får äntligen domaren signalera för ett Boden-mål

Mycket rättvist är det Marcus Sandström som trycker dit kvitteringspucken, assisterad av Viktor Sandberg. Det blir lite förvirrat i målfirandet när vi även åker ut 2 minuter för Abuse i samband med målet, men 1-1 på resultattavlan och vi är mer än med i matchen.

I det efterföljande boxplayet får vi även ett bortdömt mål, när vår boxplay- och krigarmästare Christian Pettersson är sist på pucken. Men inget mål alltså och domare Johansson hade säkert rätt. Samma Pettersson kämpar och sliter (som vanligt) och får strax därefter med sig en utvisning, men perioden slutar 1-1.

Claes Endre är en mur i buren

I den andra perioden får vi se Lindlövens Vladimir Chetverikov komma fri, men Endre tar den. De kommer även i ett farligt 2 mot 1-läge, men Endre är där också!

När ca 8 minuter var spelade av den andra perioden får vi spela powerplay där vi driver upp pucktempot ordentligt. Sebastian Kauppila avlossar skott, Johan Ceder tar hand om returen och lägger den bakom Isak Mantler i bortakassen, vilket innebar 2-1 på resultattavlan!

I slutet av den andra perioden drar vi på oss utvisningar som avlöser varandra, där en av dem var för att vi inte ställt upp rätt inför tekningen (?). Hur som helst så kämpar vi och sliter tillsammans med Claes Endre i vår försvarszon och reder ut det. Christian Pettersson får igen med sig en utvisning i boxplay-spelet, som resultat av hårt slit och snabb skridskoåkning, och vi går slutligen till periodvila med 2-1 på resultattavlan.

Den tredje perioden var en spännande historia där Lindlöven gick för kvittering. Vi är det starkare och bättre laget och vinner till slut rättvist med 3-1 efter att William Dageryd fastställt slutresultat i tom kasse – assisterad av ingen mindre än Claes Endre!

Lars “Molla” Molin, huvudtränare Boden Hockey:
– Vi gör en stabil match där vi skapar mycket.  Tyvärr återigen lite mycket utvisningar, men huvudsaken just nu är ändå att vi vann. En jätteviktig vinst för oss idag!

Dagens matchsponsor NordmeC utsåg bästa spelare i båda lagen – Lindlövens #21 Carl Skärström och Bodens #35 Claes Endre. Foto: Christer Hägglund.

Nu väntar nästa hemmamatch redan på onsdag, när vi tar emot Tegs SK. Vi har revansch att utkräva mot dem, så se till att ta dig till hallen på onsdag och stötta våra hockeykrigare.