3 poäng i Örnsköldsvik

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Vi tog ledningen tidigt i matchen i en spelvändning när Max Wahlgren tog hand om en målvaktsretur på bästa sätt.

Örnsköldsvik fick matchens första utvisning och vi skapade en del farligheter där Henri Tamminen var närmast att göra mål, men istället var det Örnsköldsvik som gjorde 1-1 efter en lite konstig situation där både en och två av våra spelare behandlades bryskt, men ingen åtgärd från domaren och istället kom pucken lös till hemmalagets Elias Lindström som inte gjorde något misstag.

Vi gjorde 1-2, på ett märkligt sätt. Viktor Arespång rensade från egen zon, en puck som sakta sakta såg ut att gå till icing, men som istället tog på hemmamålvaktens skridsko och gick in i mål. I slutet av perioden fick ÖHF möjlighet att spela 5 mot 3 och gjorde där 2-2.

Vi satte ordentligt fart i inledningen av den andra perioden och fick också utdelning. Riktigt snyggt spel där pucken slutligen hamnade hos Alexander Wallin som klippte till och gjorde sitt första mål den här säsongen. 4 minuter senare utökade vi även till 2-4, även det efter snyggt spel, där Simon Andersson såg till att pucken hamnade i nät.

Örnsköldsvik stred emot bra och gjorde 3-4 när det återstod 2 minuter och 22 sekunder av den andra perioden. Några sekunder senare kom de även i ett friläge som Carlsson i vår kasse räddade, men Örnsköldsvik tilldömdes straff. Där stod ÖHFs Wictor Åhström för en läcker aktion och det var utjämnat till 4-4.

Just i slutskedet av den andra perioden drog hemmalaget på sig en utvisning och vi fick börja den tredje perioden i numerärt överläge. Christian Nyman pangade iväg ett skott och vi var åter i ledningen tiden 1.02 i den tredje perioden. 4-6 stod Henri Tamminen för efter en smart passning av Joel Wahlgren.

Men Örnsköldsvik gav inte upp. De gjorde 5-6 tiden 11.29 i den tredje perioden och jagade sedan en kvittering, men vi stängde igen. En svängig och händelserik match som vi till slut reder ut och tar hand om samtliga 3 poäng.

Nu återstår det endast 1 match av grundserien för vår del. Den spelas söndag 11/12 kl 16.00 när Piteå HC gästar oss i HIVE Arena Boden. Alla till hallen!

Örnsköldsvik HF – Boden Hockey, 5-6
(2-2, 2-2, 1-2)
0-1 03:27 Max Wahlgren (Linus Hedman, Nils Thomasson)
1-1 05:40 Elias Lindström (Oscar Ingesson)
1-2 11:51 Viktor Arespång (Nils Thomasson)
2-2 16:23 Vilgot Dahlén (Felix Filipsson, Noah Arnlund) PP2
2-3 22:21 Alexander Wallin (Andreas Nilsson, Marcus Sandström)
2-4 26:29 Simon Andersson (Robin Höglund)
3-4 37:38 Felix Filipson (Vilgot Dahlén, Simon Engström)