3 poäng i A3 Arena

Idag var det äntligen dags för AllEttanpremiär

Vi ställdes inför en tuff uppgift, Tegs SK på bortais. Senast vi gick segrande ur en match i A3 Arena mot Tegs SK var 11 november 2017.

Den första perioden var ganska jämn. I den nionde spelminuten gjorde vi det första målet. Vår förstakedja satte upp ett oerhört högt tempo i anfallszon och Teg fick svårt att hänga med. Kristoff Kontos rundade kassen och spelade till Sebastian Kauppila vid den högra tekningscirkeln som klippte till med ett riktigt välplacerat skott.

Tiden 13.24 kvitterade Teg genom Simon Rodling, men drygt halvminuten senare fick Teg besöka botbänken och då såg vi till att ta ledningen igen. Denna gång genom Anton Tano, assisterad av Kristoff Kontos och Pontus Johansson.

Det var mycket Boden i inledningen av den andra perioden. Teg drog på sig ytterligare en utvisning och då fick domaren signalera för Bodenmål igen. Mikael Lidhammar, Kristoff Kontos och Pontus Johansson stod för långa och snabba passningar, där den sistnämnda direktsköt in pucken mycket läckert.

Vi fortsatte att trycka på i den andra perioden och var helt klart det spelförande laget. Teg hade svårt att etablera något riktigt spel, men när de väl fick till ett längre anfall i vår försvarszon så direktsköt Ahrling in 2-3 från sin backplats, tiden 10.11.

Teg åkte på sin tredje utvisning tiden 11.01 och då gjorde vi även vårt tredje powerplaymål. Målet blev till i en kamp framför kassen där vi var hetast och starkast på pucken. Teg fick också chansen att spela med en man mer och i den spelformen gjorde de 3-4 strax innan den andra periodens slut.

När drygt halva den tredje perioden var spelad så fick vi se en läcker aktion av vår Viktor Sandberg när han började runda kassen, men istället droppade pucken bak till Marcus Sandström vid första stolpen som tryckte in 3-5. Endast 44 sekunder senare lyckades Teg göra 4-5 när de var starkast på en retur, men närmare än så kom de aldrig och vi åker hem mot Norrbotten och Boden med 3 viktiga och sköna poäng.

Poängbäst blev Kristoff Kontos med 0+3. Noterbart är även att vi är 100 procentiga i powerplay med 3 mål på 3 försök.

Hemmapremiären spelas på lördag mot Forshaga IF. På söndag möter vi sedan Borlänge HF på hemmais. Webbsändningarna kommer du att kunna se på vår hemsida – Missa inte det!

Tegs SK – Boden Hockey 4-5
(1-2, 2-2, 1-1)
0-1 Sebastian Kauppila (Kristoff Kontos, Mikael Lidhammar)
1-1 Simon Rodling (Kevin Loppatto, Owen Sobchack)
1-2 Anton Tano (Kristoff Kontos, Pontus Johansson) PP1
1-3 Pontus Johansson (Kristoff Kontos, Mikael Lidhammar) PP1
2-3 Isak Ahrling (Alexander Popovic, Marcus Eklund)
2-4 Viktor Sandberg (Sebastian Kaijser, Sebastian Harila) PP1