20:e raka segern

Idag ställdes vi emot Hanvikens SK för första gången i föreningens historia

Pucken släpptes och vi skapade en del farligheter redan i inledningen, bland annat när Sebastian Harila visade upp sina starka skridskoåkning och blev halvt fri men Edlund i bortakassen stod i vägen och tog hand om den pucken. 1-0 hängde i luften där ett tag och till slut fick domare Hägg signalera för det. Det var Joey Dudek som hittade nät i powerplay. Hanviken gav dock svar på tal och kvitterade innan den första perioden var över.

– Jag tycker att vi hade en tuff match att knäcka idag. Allt eftersom att matchen gick så kunde vi som äta oss in i den, säger Robert “Nobbe” Nordberg i presskonferensen efter matchen som du kan se här (länk).

Det var oerhört nära att vi gjorde 2-1 i powerplay tiden 4.12 i den andra perioden med Sandberg, Harila, Dudek och gänget. 8 sekunder senare dammade även Tellström iväg ett skott vars klingande i målramen nog ännu ekar i Björknäshallen. Istället var det Hanviken som lyckades göra 1-2 tiden 5.12, vilket blev periodens enda mål.

Men så i tredje perioden blev det islossning för vårt gäng. Joey Dudek slog ett läckert pass över centrallinjen till Mikael Lidhammar som stänkte in kvitteringspucken. Tiden 10.12 satte sedan Kristoff Kontos 3-2.

Det var mycket känslor i den tredje perioden, från båda lägren. Vi fortsatte att gasa på och gjorde 4-2 när domaren hade höjt armen för avvaktande utvisning. Jake Bolton sköt från offensiv blå, rakt upp i krysset! Viktor Lindgren fastställde sedan slutresultatet till 5-2 i tom kasse.

– Det kändes lite som slutspel. Perfekt att få vinna en sådan här match, den är tight in i sista perioden. Det blir slutspelskaraktär i det och mycket känslor.
Se presskonferensen här (länk) för ytterligare analys av matchen.

Dagens matchsponsor Riksbyggen delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #60 Kevin Lindskoug och Hanvikens #13 Robin Askebrand. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Nu har vi spelat 12 matcher på 23 dagar, men i veckan får vi lite “ledigt”. Nästa match spelas på lördag när vi beger oss till Hudiksvall för att möta dem och sedan möter vi Östersund på söndag.

Boden Hockey – Hanvikens SK 5-2
(1-1, 0-1, 4-0)
1-0 10:25 Joey Dudek (Oscar Tellström, Viktor Sandberg) PP1
1-1 17:12 Matthias Sundberg (Samuel Sjölund)
1-2 25:12 Dennis Nordström (Daniel Wigren, Pelle Carlsson)
2-2 43:04 Mikael Lidhammar (Joey Dudek, Kristoff Kontos)
3-2 50:12 Kristoff Kontos (Mikael Lidhammar, Joey Dudek)
4-2 57:20 Jacob Bolton (Fabiel Nilsson, Mikael Lidhammar)