2-5 slutar matchen mot Hudiksvall

Det blev soppatorsk för Boden Hockey i hemmamatchen mot Hudiksvalls HC. Bodentränaren Joakim Fagervall kunde bara kallt konstatera detta faktum.

– Ja, trots att grabbarna kämpade heroiskt hela matchen så var bensinen slut efter halva matchen, säger Fagervall.

Boden Hockey har som ni alla vet väldiga bekymmer med skador och sjukdomar inom laget. Till denna match saknades det fem spelare i Tamminen, Arespång, Pantzare, Arvidsson och Ylivainio. Lägg då dessutom till det faktum att både Wille Åström och Alexander Wallin legat däckade i förkylning med hög feber i veckan så förstår alla problematiken.

Gårdagens fullkomliga urladdning mot Lindlöven resulterade i seger och detta lade nog grunden för dagens ork hos Bodenspelarna.

I den första perioden var det gästande Hudiksvall som öppnade klart rivigast, men det var Boden Hockey som hade första pucken i nät. Dock så hittade domaren ett skäl att döma bort målet och motiverade att målvakten blockerat pucken innan. Min stilla undran är väl då att borde detta inte då resulterat i en utvisning på en Bodenspelare för slashing?

Nåväl, målet dömdes bort och istället för klang och jubel igen så var det gästerna som kunde ta ledningen efter knappa sexton minuters spel, detta i powerplay.

I den andra perioden försökte Boden att trycka på för en kvittering och det lyckades laget med. Alexander Wallin som kommit direkt från sjuksängen till nedsläpp pangade in 1–1 efter drygt sex minuters spel. Det var då dags för kallduschen, Hudiksvall kunde trycka in ledningspucken bara 36 sekunder senare och efter detta mål orkade inte Boden resa sig igen.

Gästande Hudiksvall var större, starkare och hade en helt annan intensitet i spelet än vad hemmalaget hade och hastigt, men lite mindre lustigt så hade gästerna sprungit ifrån till 1–4 innan perioden var till ända.

Boden Hockeys hockeykrigare försökte i den tredje perioden att trycka på, men energin fanns helt enkelt inte där, utan istället för reducering ramlade femman in för Hudiksvall.

Med två sekunder kvar av matchen lyckades Joel Wahlgren putsa till siffrorna lite med sitt mål i numerärt överläge.

Nej, nu är det bara att försöka ladda batterierna så gott det går och ställa in siktet på onsdagens match mot Piteå Hockey på hemmais. Denna match gäller verkligen hur mycket som helst. Seger för Boden där och det blir en topp-två placering som innebär att laget är kvalificerat direkt till semifinalen.

– Det hade varit otroligt skönt om vi gick direkt till semin och därmed få lite mer tid för rekreation och återhämtning för spelarna. Men idag tog det fullständigt slut på soppa efter halva matchen, de krigade på så gott de kunde, avslutar Joakim Fagervall.