Seger mot Hudiksvall.

Tillbaka på det vinnande spåret

Helgens matcher för Boden kan beskrivas som ömsom vin – ömsom vatten.

Boden Hockey tog en gruvlig revansch på lördagens förlustmatch mot Strömsbro när Hudiksvall besegrades med klara 1–4 (1–3, 0–1, 0–0).

Men det började allt annat än bra för Boden Hockeys del eftersom de fick den värsta tänkbara start med hemmaledning efter bara 1,58. Men bodenspelarna borrade snarare ner huvudet och körde på och detta gav omedelbart resultat. Knappa två minuter senare kunde Isak Pantzare elegant prickskjuta in kvitteringen.

Efter målet tog Boden Hockey över tillställningen fullständigt och var klart mycket bättre än Hudiksvall och detta gav resultat. Innan perioden var till ända hade BHF gjort både 2–1 (Emil Lindblom) och 3–1 (Pontus Johansson).

Slutet på den första perioden bjöd på en hel del gurgel med hela tre spelare från vardera lag som fick sätta sig på botbänken.

I den andra perioden fortsatte Boden Hockey att hålla i taktpinnen, även om Hudiksvall spelade upp sig något. Detta hindrade dock inte Christian Nyman från att hitta nätmaskorna igen, denna gång efter dryga tre minuters spel. Det är glädjande att se Nyman hitta målformen igen, något som verkligen behövs för hans självförtroendet.

Resten av perioden blev mållös, detta lite tack vare att Hugo Haas verkligen spikade igen kassen och stod för några oerhört svettiga räddningar.

I den tredje och sista perioden kom Boden ut spelade verkligen klokt med enkla beslut ute på isen. Sarg ut är kanske inte den roligaste hockeyn man kan beskåda, men det är effektivt. Något som däremot Boden Hockey kanske måste finslipa på är sätt att hålla sig ifrån utvisningsbåset. Det formligen vimlade med slashingar, trippingar och roughing utvisningar från bägge lagen.

Boden Hockey visade dock upp ett exemplariskt spel i numerärt underläge, detta tillsammans med det faktum att Hugo Haas agerade levande vägg gjorde att det inte blev några fler mål i den tredje perioden.

Tre friska poäng rasslade därmed in för BHF som ångar vidare mot Allettan.

Hela laget ska ha beröm för deras uppoffrande spel i denna match, men man måste ändå nämna Christian Nyman och Hugo Haas som var nyttiga ikväll.

Nästa match för Bodens del blir nu på onsdag då laget ställs emot Vännäs.