SEGER – direkt avgörande match IMORGON

Semifinal 2:3 gick av stapeln ikväll i vår hemmaborg!

Förutsättningarna var enkla. Vi var tvungna att vinna för att fortsätta spela i kvalet mot Allsvenskan.

Vi började den första perioden i kvällens match mer distinkt än i tisdags och Dalen blev lite passiva. Vi stod för puckinnehavet och alla initiativen de första 5 minutrarna men så är det Dalen som tar ledningen tiden 05.40 efter en slumppuck som studsade jättekonstigt som ställde vår Carlsson i målet helt. Men han fick revansch, han räddade många farliga avslut under kvällen, bland annat två frilägen.

Vi hängde inte läpp för det insläppta målet utan fortsätta att forcera framåt. Tiden 08.19 fick domare Andersson signalera för mål. Fredrik Granberg la ett riktigt “höstlöv” mot mål som fladdrade hela vägen in bakom Hedman i bortakassen. Utjämnat på resultattavlan och i slumppuckar i nät.

Matchsponsorn Bodens Kommun delade ut pris till vår första målskytt.

2-1 kom i den andra perioden. Återigen ett backskott, denna gång av Anton Avehag. Några minuter senare jublade publiken för mål igen, men det var aldrig mål, eller? Vi undrar nog fortfarande… Oskar Matushkin sköt ett skott som såg ut att studsa och fara ribba, stolpe, fladdrandes och dansandes i luften kring mållinjen, men som bedömdes aldrig vara över mållinjen, säkert korrekt.

HC Dalen kom tillbaka igen. De kvitterade till 2-2 efter en mycket tilltrasslad situation framför mål där de tvingade in pucken i mål.

Det var vi som fortsatte stå för puckinnehavet men Dalen visade gång på gång upp att de har livsfarliga spelvändningar och när de väl fick upp spel i vår zon var de giftiga gång på gång.

Matchens första utvisning kom tiden 15.28 i den andra perioden och det var vi som fick besöka botbänken. Vi kämpade och slet i boxplay och klarade av det numerära underläget. Strax efter att vi blivit fulltaligt bjöd firma Sasse-Ville-Husse på ytterligare ett skolboksexempel i snyggt uppspel där Sasse var sist på pucken som fick smaka nät. 3-2 på resultattavlan som höll sig till den tredje perioden.

Det var en oerhört gastkramande tillställning, precis som det ska vara i slutspel. Vi hade en fantastisk hemmapublik på plats med 1736 personer som hejade frenetiskt, i ledning av supporterklubben Redstorm.

Dalen kom ut starkt i den tredje perioden och tänkte verkligen inte ge sig. De kvitterade till slut tiden 11.21 efter en vunnen tekning och direktskott. Vi skapade rejäl press i Dalens försvarszon i slutminuterna men utan att göra mål. Vi gick till periodvila och fick invänta en fjärde period.

Tiden 2.38 i den fjärde perioden var det så dags för bortalaget att få spela en man mindre för första gången den här matchen. Då avlossade vår lagkapten Pontus Johansson ett direktskott på pass av Viktor “Ville” Sandberg som betydde 4-3 i matchen och 1-1 i matchserien.

Matchsponsorn Bodens Kommun utsåg bästa spelare i båda lagen – Dalens #73 Adam Hirsch och Bodens #80 Henri Tamminen.

Nu spelas den direkt avgörande matchen imorgon i vår hemmaborg kl 15.00. Även imorgon är Hockeypuben uppdukas för ytterligare en hockeyfest.

Boden Hockey – HC Dalen, 4-3
(1-1, 2-1, 0-1, 1-0)
0-1 05:40 Alex Ek (Erik Thorwalls)
1-1 08:19 Fredrik Granberg (Linus Hedman, Christian Nyman)
2-1 22:27 Anton Avehag (Mikael Lidhammar, Alexander Wallin)
2-2 32:01 Karl Smedberg (Adam Hirsch, Jesper Thörnberg)
3-2 37:56 Marcus Sandström (Viktor Sandberg, Sebastian Huczkowski)
3-3 51:21 Kristian Røykås Marthinsen (Gustav Särenborg, Hugo Rostedt)