100 poäng i Bodentröjan och derbyvinst!

Ikväll begav sig såväl spelarbussen som supporterbussen till grannkommunen Kalix.

Vi får tidigt spela i numerärt överläge och där är det nära att Kevin Loppatto blir förste man att näta, men Kalix reder ut det och det blir istället hemmalagets William Fellgård som styr in Caleb Eeftings skott och sätter Kalix i förarsätet. Dryga minuten senare lägger vår William Dageryd snyggt fram pucken till Christian Petterson som i sin tur hittar fram till Robert Bergdahl framför kassen, men inget mål denna gång och vi gick till periodvila med 1-0 på resultattavlan efter en jämn period där Kalix var något vassare.

Även i den andra perioden får vi tidigt chansen i powerplay, där är Marcus Sandström närmast att kvittera när han krigar framför kassen, men Gustav Griborn i hemmamålet står emot den situationen. 1-1 kommer när Johan Ceder vinner tekningen i offensiv zon, Tommy Wargh passar över till Sebastian Kauppila som klipper till. Framför kassen finns Max Pålholm som styr in pucken i nät.

Tidigt i tredje perioden tar Kalix ledningen i spel i numerärt överläge genom Caleb Eefting och de utökar även ledningen till 3-1 när vi lite snöpligt får ett felskär i hemjobbet och Edvin Ekström i hemmalaget inte gör några misstag.

Man of the match

Då kliver Tommy Wargh, som i afton inte bara gjorde sin 100:e utan även sin 101:a, 102:a och 103:e poäng, fram. Han kliver bokstavligt talat fram i offensiv zon, roffar åt sig pucken, driver in i banan och klipper till. 3-2 och åter nerv i matchen. Något byte senare avlossar även Wargh ett skott som tar i målramen. Framför mål finns Anton Toolanen, Sebastian Huczkowski och Johan Ceder som fullkomligt krigar in pucken i mål, med den sistnämnda sist på pucken, och det var kvitterat!

3-3 står sig både den tredje perioden, samt förlängningsperioden, ut. I straffläggningen sätter Tommy Wargh pucken i plockhandskrysset, Henri Tamminen lägger in en backhand i nättaket och Claes Endre tar samtliga straffar.

Johan Ceder och Max Pålholm stod för 1+1 vardera och Tommy Wargh stod för en 2+2-meny.

Så även om matchen började lite trevande för vår del så vägrade vi ge oss, vände matchen och fick sedan vända hemåt med 2 sköna poäng.

– Fjärdelinan är jäkligt bra idag. Harren (Sebastian Harila) är ledande där, kör över allt och alla och bidrar med energi, säger Tommy Wargh efter matchen.

Det var många Bodensare i hallen som hejade fram laget ikväll. Till dem vill Tommy Wargh hälsa:
– Ni är ett extra stöd och hjälper oss på isen. Det är alltid roligt att spela inför er!

I och med dagens seger avancerar vi till en andraplats i tabellen. Nästa match spelas redan på lördag, då vi beger oss till Umeå för att ta oss an Teg.

Kalix HC – Boden Hockey 3-4
(1-0, 0-1, 2-2, 0-0, 0-1)