1 poäng

1 poäng

Ikväll mötte vi SK Lejon i en match där vi hade massivt spelarövertag och sköt hela 60 skott, men där bara en puck ville in bakom den storspelande bortamålvakten.

Det är vi som tar ledningen, när SK Lejon ska spela sig ut ur zonen men passar istället pucken rakt i gapet på Johan Ceder som lägger ner pucken till Anton Toolanen som i sin tur hittar Kevin Loppatto mitt i slottet som klipper till. Riktigt fint klapp-klapp-spel.

Lejon kvitterade några minuter senare och vi gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan efter en period där vi vunnit skottstatistiken med 19-3.

I den andra perioden är det nära direkt, bland annat med Viktor Sandberg och Henri Tamminen inblandade. Efter halva mittakten spelad får vi chansen i numerärt överläge för första gången i matchen. Vi etablerar tryck och får egentligen spela lite hur vi vill genom Lejons box. Precis innan vi är fulltaliga har Sebastian Harila ett skott i målramen.

Det är sedan jättenära igen, när Viktor Sandberg avlossar skott och Henri Tamminen sånär får tag på returen, eller när Johan Ceder och Kevin Loppatto kom i ett 2 mot 1-läge och Ceder lägger över pucken till Loppatto som inte riktigt får till skottet exakt som han ville, pucken letade sig strax utanför. Hesa Fredrik ljöd så småningom för periodpaus och skottstatisken summerades till 39-8 efter två spelade perioder.

Den tredje perioden fortsatte på samma vis. Vi skapade lägen, men William Wikström i bortakassen stod i vägen. Efter 60 minuters spel stod det fortsatt 1-1. I förlängningsperioden ägde vi pucken i 4,5 minuter av 5 möjliga. Det var nära en gång, det var nära två gånger och det var nära tre gånger, men matchen fick till slut avgöras på straffar. Där sätter SK Lejon sina 3 första straffar. För vår del sitter två straffar i stolpen. Det var en sådan dag idag. Och SK Lejon drog det längsta strået i straffläggningen.

Kvällens matchsponsor Smarteyes delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #80 Henri Tamminen och Lejons #32 William Wikströ. Foto: Christer Hägglund.

Boden Hockey – SK Lejon 1-2
(1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)