1 poäng i Vännäs

Vi fick tidigt spela matchens första powerplay men hade under hela matchen svårt att förvalta 5 mot 4-spelet. Vännäs rensade gång på gång. Men 0-1 kom kort därefter i spel 5 mot 5 när Joel Wahlgren tog hand om en lös puck mitt i slottet på bästa sätt. Vi förde spelet i den första perioden men utan att skapa jättevassa lägen.

Vi fick i slutet av den första perioden och i början av den andra perioden spela med en man mindre, två gånger om. Det gav Vännäs vind i seglen och de kom in i spelet allt mer.

Det var dock vi som utökade till 0-2 när Christian Nyman bakom kassen spelade fram till Pontus Johansson vid hemmamålvaktens vänstra tekningscirkel. Kapten Johansson direktsköt säkert in 0-2. Sekunder senare kom Simon Andersson fri, men lyckades inte överlista Westergård i hemmakassen. Strax där efter spelade Ville Sandberg snyggt över till Linus Hedman, men hemmamålvakten tog hand om även den pucken.

I slutet av den andra perioden reducerade Vännäs till 1-2. Vännäs började den tredje perioden piggast och hade siktet inställt på kvittering, men vår Carl Hjälm i kassen stod för några riktigt vassa räddningar. Vi skapade sedan massvis i Vännäs försvarszon men utan att få till den där sista touchen, så tog Westergård hand om samtliga försök.

Vännäs visade upp fint lir i deras powerplay vilket till slut gav resultat, tiden 11.35 blev 2-2 till i den spelformen.

2-3 hängde i luften under slutminuterna av den tredje perioden, men när Hesa Fredrik ljöd stod det fortsatt 2-2 på resultattavlan och matchen gick till förlängning. Suddenperioden var endast 33 sekunder ung när hemmalagets Filiph Åström kom fri och där inte gjorde något misstag.

Vi laddar om för 3 hemmamatcher den kommande veckan. Först ut är Kiruna AIF kl 19.00 på onsdag. Välkomna!

Vännäs HC – Boden Hockey, 3-2 OT
(0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
0-1 08:11 Joel Wahlgren
0-2 29:29 Pontus Johansson (Christian Nyman, Alexander Wallin)
1-2 38:32 Johan Fahlgren (Ryan Howe, Henrik Töyrä)
2-2 51:35 Felix Hälldahl (Filip Bergsdorf, Hannes Wenell) PP1
3-2 60:33 Filiph Åström