1 poäng i premiären.

Förlust på straffar.

Skulle det bli tredje gången gillt för Bodens del mot Piteå denna säsong?

Svaret blev dessvärre NEJ! Förlusten skrevs till 2–1 efter straffläggning.

Boden Hockey har sett fram emot premiären i Allettan ett bra tag nu och laget inledde mot Piteå på bortais. Men det var kanske premiärnerver eller överladdning som ställde till det för Bodenspelarna i den inledande perioden. Piteå var det laget som höll i taktpinnen inledningsvis och Boden hade ett fåtal bra chanser, men det blev en utvisning som ställde till det för Bodens del.

Trots att Haas stod för flera svettiga ingripanden så kunde hemmalaget ta ledningen strax före pausvilan med ett mål i numerärt överläge, tid 18.35.

Boden Hockey hade ingen bra första period där de endast sköt tre skott…

I den andra perioden så var det inte mycket som gladde åskådarna. Bägge lagen presterade ingen högre kvalitét, inte i anfallsspelet i alla fall. Det missades ofta och grovt och Boden mäktade bara med fem ynka skott på en hel period, även om det var två fler än vad som avlossades i den första perioden. Åtta skott på mål efter två perioder är helt enkelt inte bra nog. Och denna extremt tempofattiga och händelselösa period läggs hastigt till handlingarna. Boden hade dock ett bra läge mot slutet av perioden, men puckuslingen ville helt enkelt inte studsa rätt för Boden i denna period.

Den tredje perioden präglades av mest stök och bök, men det var Boden som bökade bäst.

Max Wahlgren kunde efter knappa tre minuter lägga in kvitteringen på ett elegant pass av Jesper Ylivainio. Men det var i stort sett det enda som var att skriva hem om i den tredje perioden.

Denna match går nog knappast till historien som den roligaste och mest rafflande matchen. Vid full tid var ställningen fortfarande oavgjord och förlängning följde. Men förlängningen var precis lika händelsefattig och intetsägande som matchen i sig och det hela fick avgöras på straffar.

En straffläggning som hemmalaget Piteå Hockey vann efter att lånet från Luleå Hockey, David Granberg satte den avgörande straffen. Bodens enda målskytt under straffläggningen var Nils Thomasson.

Nej, denna match läggs omgående till handlingarna och nu är siktet inställt på matchen mot Kiruna på lördag. Det blir ett taggat Kiruna som besöker HIVE Arena, detta efter att de besegrade Sundsvall på hemmais med 3–2 efter förlängning ikväll.