1 poäng efter rafflande upphämtning

Boden satte press mot Teg direkt i inledningen av den första perioden och gav motståndarlaget ingen som helst tid med pucken. Trycket avtog en aning och Teg kunde börja etablera sig en del i Bodens zon och pressade på en del. Efter 06:55 drog BHF på sig matchens första utvisning, som de klarade av bra, men precis 2 minuter efter den första utvisningen drog Boden på sig en till utvisning som då resulterade i att Teg gjorde 1-0.

Matchen fortsatte och det märktes att det var grinigt mellan lagen, med mycket snack och tacklingar.
Efter 16:15 drog Teg på sig sin första utvisning men Boden kunde inte kvittera.
Första perioden slutade 1-0.

Det hann bara gå 33 sekunder in i den andra perioden då Boden fick sin andra chans i numerärt överläge och etablerade sig i Tegs zon. Inget mål denna gång, men Boden fortsatte att trycka på mer och mer. Kvitteringen hängde verkligen i luften, den kom också efter 12:25 då Robin Askebrand efter en kontring fint sköt in pucken i vänsterkrysset bakom Stenmark i målet. Perioden fortsatte på samma vis då Boden pressade och pressade men de kunde bara inte få in pucken. Perioden avslutades i powerplay för BHF men ställningen efter signalen var fortsatt 1-1.

I tredje perioden öppnade återigen Boden bäst och fortsatte trycka på som de hade gjort i andra. Teg fick ändå tillbaka sitt spel litegrann och fick också chansen efter 4 minuter att ta ledningen i numerärt överläge men missade den chansen.

Det blev helt tvärtom istället, strax efter att Boden hade spelat boxplay kom möjligheten att spela powerplay, och den möjligheten tog man genom att Tommy Wargh prickade rätt efter ett slagskott från blålinjen. Rättvist mål må man säga. Men som hockeyn är så kan det vända snabbt, under 3 minuter gjorde Teg två mål och det såg plötsligt mörkt ut för Boden. Det skulle också bli ännu mörkare då Teg ökade på sin ledning med 4 minuter kvar av matchen.

Skam den som ger sig, Boden tog ut målvakten, stod för en heroisk kämparinsats och krigade till sig en kvittering med två snabba mål genom Christian Nyman (4-3) och Max Pålholm (4-4), som sköt in kvitteringen på en retur med endast 8 sekunder kvar av matchen. Ställningen var då 4-4 efter ordinarie matchtid och förlängning väntade.

Förlängning innebär spel 3 mot 3, vilket alltid är spännande och det svängde mycket åt båda hållen. Tyvärr åkte Boden ut för för många spelare på banan. I tekningssituationen går en Bodenspelares klubba av och Teg lyckades avgöra i powerplay med 1 minut kvar, vilket betyder att Boden fick åka hem med 1 poäng denna afton.

Noterbart är att Christian Nyman stod för en 1+3-meny ikväll, samt att Boden saknade 7 spelare pga skador och sjukdom.

Tegs SK – Boden Hockey 5-4
(1-0, 0-1, 3-3, 1-0)

Målskyttar Boden Hockey: Robin Askebrand, Tommy Wargh, Christian Nyman, Max Pålholm
Målskyttar Teg: Marcus Eklund, Tobias Holmberg, Elias Edström, Axel Nordlinder, Anton Taano

Skott: 23-32 (8-7, 7-13, 7-12, 2-2, 1-0)
Utvisningar BHF: 4×2 TSK: 5×2
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 355 personer

Nya tag väntar redan på söndag, då Boden tar emot Örnsköldsvik HF kl 16.00.
Varmt välkomna dit och stötta ditt hemmalag!